Šport > Nogomet
22 ogledov

"V Genovi vedo, da hočem oditi"

dedić birsa  slovenija romunija nogometna reprezentanca Boštjan Tacol
Valter Birsa je eden tistih slovenskih reprezentantov, ki se v pretekli sezoni v svojem klubu niso naigrali. V italijanski Genovi je igral obrobno vlogo, vsekakor manjšo, kot si jo nogometaš njegovega kova zasluži, zato ne preseneča, da je pred zamenjavo okolja.

"Danes smo se kar malce preveč spustili v igro brez kalkulacij z Romuni. Videlo se je, da so nekateri igralci željni igre, da so željni dokazovanja," je na novinarski konferenci povedal selektor Slovenije Slaviša Stojanović.

Eden izmed takšnih je bil gotovo tudi Valter Birsa, ki je zaenkrat še član Genove, a najbrž ne več za dolgo. Na sredini tekmi se je izkazal z izsiljeno enajstmetrovko in z genialno podajo v prostor, po kateri je Zlatko Dedič dosegel tretji slovenski gol. "Ta tekma je bila zame pomembna za dvig samozavesti, pa tudi nabiranje minutaže ni zanemarljivo. Poleg tega pa sem tudi dobil potrditev, da vse le ni tako črno, kot se zdi, da sem na pravi poti in da bom z delom spet prišel na takšen nivo, kot si ga želim," je svojo dobro predstavo pokomentiral Birsa.

cesar kirm dedić birsa slovenija romunija nogometna reprezentanca | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
"Pri odhodu ne bo težav"

Kakšna pa je situacija v klubu? So pripravljeni pustiti slovensko desetico iz rok? "V klubu vedo, da želim zamenjati okolje. Glede tega ne pričakujem kakšnih komplikacij, mislim, da pri odhodu ne bo težav. Pričakujem, da se bo v naslednjih dneh zgodilo to, na kar sam upam, da torej čimprej dobim klub, ki me bo zadovoljeval. Rad bi kar se da hitro začel trenirati z neobremenjeno glavo in se začel vračati v pravo formo," je glede svojega prestopa dejal nekdanji napadalec Gorice.

Pa je opcija tudi igranje v Serie B? "Zaenkrat še ne vem zagotovo, a mislim, da se to ne bo zgodilo. Tako jaz kot vodstvo Genove iščemo rešitev, ki bi mi omogočala nadaljni razvoj in napredek," je o možnosti igranja na drugoligaškem nivoju povedal Valter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.