Šport > Nogomet
24 ogledov

Birsa: Zamenjava Kakaja za dvig samozavesti

(Torino - AC Milan) Balotelli Birsa Zaccardo Serie A Reuters
Čeprav so številni namigovali, da se bo Milan hitro znebil Valterja Birse in ga posodil nižjeligašu, je slovenski nogometni reprezentant v soboto dočakal veliki trenutek v dresu AC Milana.

Valter Birsa je v 70. minuti na gostovanju pri svojemu nekdanjemu klubu Torinu (2:2) zamenjal velikega Brazilca Kakaja, ki je daleč od stare forme.

"To, da sem prišel na igrišče namesto Kakaja, je odlično za dvig samozavesti," je italijanskim medijem po debiju v dresu AC Milana dejal Primorec in dodal, da je težko oceniti lastno uspešnost, bolj je vesel, da so po zaostanku z 0:2 z zadetkoma ob koncu tekme iztržili točko.

Vse na najvišji ravni

"Milan je ekipa z zelo natrpanim in zahtevnim urnikom tekem. Imamo kakovost, a treba bo tekmovati na več frontah. Proti Celticu morajo vse tri točke ostati doma," je pred sredinim uvodnim obračunom proti Škotom v Ligi prvakov jasen Birsa. Slovenski reprezentant pravi, da ima za seboj dobro poletje, in meni, da lahko pri Milanu le še napreduje. "V klubu so zbrana velika imena, od katerih se lahko učiš. Vse je na najvišjem nivoju, vse je popolnoma drugačno kot v prejšnjih klubih," dodaja Birsa, ki se ne obremenjuje z nastopom proti Celticu: "Škoti so zelo fizična ekipa. Pomembno je, da smo na vrhu skupine."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.