Šport > Nogomet
1739 ogledov

Bišćan z novo službo, Rožman povsem razbil lokalnega tekmeca

Igor Bišćan
Igor Bišćan je hitro prišel do novega posla.

Hrvaška nogometna zveza je danes sporočila, da je Igor Bišćan, nekdanji trener nogometašev Olimpije, postal novi selektor reprezentance do 21 let. Bišćan je bil nazadnje trener hrvaškega prvoligaša Rijeke, kjer ga je po odstopu zamenjal Slovenec Simon Rožman.

Bišćan mlado hrvaško reprezentanco prevzema po porazu proti Škotski na začetku kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Debi ga čaka 21. oktobra proti Madžarski.

Enainštiridesetletni Zagrebčan je igralsko pot začel v dresu Dinama iz Zagreba. Leta 2000 je prestopil v angleški Liverpool ter z njim osvojil ligo prvakov in evropski superpokal.

V trenerske vode se je podal leta 2016, ko je sedel na klop Rudeša, zatem pa se je preizkusil pri Olimpiji, s katero je osvojil slovensko prvenstvo in pokal. Pred dnevi je zapustil klop Rijeke, saj ni našel skupnega jezika z najbolj vročekrvnimi navijači Rijeke, ki so mu očitali njegovo vedenje na tekmah z Rijeko še iz časa igranja za Dinamo.

Simon Rožman Spet Slovenec na klopi Šport Slovenski trener se odpravlja čez mejo, vodil bo Rijeko

Po prvih dveh tekmah, ki jih je odvodil Rožman, se navijaška skupina Armada vrača na tekme. Mladi slovenski strokovnjak je konec tedna uspešno debitiral na težkem gostovanju v Varaždinu. Njegovi izbranci so si priigrali kopico priložnosti, zmagali pa z 2:0. Rožman je sicer tekmo spremljal na tribunah, saj je suspenz v hrvaško ligo prenesel še iz Slovenije. Rožman je tako na klopi sedel šele na današnji pokalni tekmi v Bujah, dvoboj mmed Bujami in Rijeko se je končal z zmago gostov s kar 11:0.

S tem so nigometaši iz Reke ponovili rekordni dosežek iz leta 2013, ko so v pokalu z enakim rezultatom premagali pomela BŠK Zmaj iz Blata.

V osmini finala pokala se bo Rijeka pomerila z Varaždinom.

Simon Rožman | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 3
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice