Šport > Nogomet
23 ogledov

Blatter v bolnišnici

sepp blatter EPA
Predsednik krovne nogometne zveze (Fifa) v odstopu Sepp Blatter je danes moral v bolnišnico.

Predstavnik dolgoletnega predsednika Mednarodne nogometne zveze Klaus Stöhlker je dejal, naj ne bi šlo za resne zdravstvene težave, Sepp Blatter pa tudi zaradi najnovejših medicinskih razlogov ne razmišlja o odstopu.

"V tem trenutku je v bolnišnici, zapustil naj bi jo čez kakšen teden," je dejal Stöhlker in namignil, da gre za posledice stresa, saj naj bi mu 79-letni Švicar zatrdil, da sta bila njegovo srce in glava vedno v redu. Blatter je imel že prejšnji teden zdravstvene težave, takrat so mu pomagali zdravniki na domu.

Stöhlker je še dodal, da je Blatter ohranil dober smisel za humor in da se bo še naprej boril proti suspenzu, ki mu ga je izrekel etični komite krovne zveze. Zaradi sumov korupcije je namreč Blatter dobil 90 dni prepovedi delovanja v nogometu.

Zaradi kazni se Blatter namerava pritožiti na športno razsodišče Cas v Lozani, saj je prepričan, da mora ostati na mestu, ki ga zaseda, do novih volitev februarja 2016. "Izvolili so me za predsednika Fife. Izvolilo me je 209 članic, tega mi ne more odvzeti nobena komisija," je o tej temi dejal Blatter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.