Šport > Nogomet
865 ogledov

"Bolj kot nogomet ga zanima njegova pričeska."

Epa
Nekdanji zdravnik kolumbijske reprezentance je uperil nekaj ostrih besed proti zvezdniku Real Madrida.

Hector Fabio Cruz, specialist za športno medicino in nekdanji prvi zdravnik kolumbijske izbrane vrste, je v pogovoru za FutbolRed ostro napadel svojega rojaka Jamesa Rodrigueza, kateremu očita pomanjkanje profesionalizma.

Napadalni vezist Real Madrida bi moral poleti zapustiti špansko pretolnico, a je dogovor z Atlético Madridom oziroma Napolijem padel v vodo, tako da se je 28-letnik prejšnji teden znašel v začetni postavi za ligaško z Real Valladolidom.

Na zelenici je preživel manj kot eno uro, nato pa ga je v 57. minuti zaradi bolečin v mečni mišici zamenjal Vinicius Junior.

Jamesova poškodba, zaradi katere naj bil odsoten približno dva tedna, je po besedah zdravnika posledica neustrezne fizične priprave in pomanjkanja delovne vneme.

"Fant ni osredotočen. Namesto da bi se pripravil na novo sezono, se bolj obremenjuje s tem, kako stojijo njegove obrvi in kako izgleda pričeska. Poskrbeli bi moral, da v novo sezono vstopi kar se da dobro fizično pripravljen," je povedal Cruz in nato Jamesa primerjal z garačem, kakršen je Cristiano Ronaldo.

"Cristiano so bo privoščil oddih in družino z jahko odpeljal na grške otoke, nato pa se bo že naslednji teden pripravljal na novo sezono ob pomoči 15 strokovnjakov. Še nikoli nisem rečal tako profesionalnega športnika, kot je on."

 | Avtor: Epa Epa

Pozornost je nato preusmeril nazaj na Jamesa. "Nogometaš, ki zasluži 7,5 milijona evrov na leto, si ne more privoščiti brezbrižnosti. Veliki klubi, kakršen je Madrid, predvidevajo, da so vsi njihovi nogometaši profesionalci, ki skrbijo za fizično pripravo. James o tem sploh ne razmišlja. On se ne pripravi. Nogometaš, ki več mesecev ne igra in se seli z zabave ne zabavo, ne more biti nared za tekmo."

"Lahko bi napovedal prihidnost. Takoj ko bo potreben fizičen napor, bo imel James težave, ker ni vložil zadostne količine dela. Od svetovnega prvenstva se je poslovil s poškodbo, nato si je privoščil oddih na plaži, zasebno letalo in sprostitev. Tako se to ne dela. Po Copi Americi je šel na Medellín in sploh ni treniral. Moral bo spremeniti svoj pristop. Je velik igralec, a kariera ne bo trajala, če ne bo postal bolj delaven," je sklenil Ruizu.

 | Avtor: Epa Epa


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice