Šport > Nogomet
332 ogledov

"Bolj kot obstanka sem vesel, da sem dobil ekipo z jajci!"

Matjaž Kek Profimedia
Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek je pohvalil pristop in igro svojih varovancev, ki so si zagotovili obstanek v skupini B lige narodov.

Slovenska nogometna reprezentanca si je z nizom štirih tekem brez poraza zagotovila obstanek v ligi B lige narodov. Ob tem, da je slovenska vrsta tako dobila priložnost znova se boriti na drugi kakovostni ravni v naslednji izvedbi tekmovanja, ki bo v sezoni 2024/25, je dobila tudi nogometaša, ki lahko pritegne pozornost množic.

Ta nogometaš je 19-letni napadalec Benjamin Šeško, ki je zadel na zadnjih treh reprezentančnih tekmah, posebej pa je nase opozoril s podajo in golom ob zmagi proti Norveški v predzadnjem krogu ter s krasnim volejem z leve strani v Stockholmu, ko je bil njegov zadetek dovolj za točko proti Švedski, ki je za Slovenijo pomenila ohranitev statusa B-ligaša, Švede pa pahnila v ligo C.

Benjamin Šeško Evforija Šport Slovenec obnorel svet: "Šeško je večji od Haalanda"

"Ko je Petar Stojanović podal, sem razmišljal, ali bi udaril. Pa sem si dejal, zakaj ne poskusiti. Lahko zadanem z obema nogama, tako da sem si rekel 'udari'. Ko napadalcu gre, pač gre, hvala bogu je šla žoga v mrežo," je svoj zadetek opisal Šeško, ki je po tekmi dres zamenjal kar s soigralcem Janom Oblakom in ga dodal že bogati zbirki, v kateri je tudi dres Erlinga Haalanda z že omenjene tekme proti Norveški (ta je bila na koncu druga v skupini 4, v ligo A pa je napredovala Srbija).

 | Avtor: Epa Epa
Tako kot Haaland, ki je že svetovna "znamka", tudi Šeško postaja vse bolj opazen po svetu, nenazadnje je bil že to poletje na tarči nekaterih največjih evropskih klubov in se odločil za 24 milijonov vreden prestop k Leipzigu v sezoni 2023/24. Priljubljenost med navijači mu godi. "Več ljudi, ko me obožuje, bolje se počutim. Ko vidiš napise v slogu 'ti si moj vzornik' in podobno, ti pač to pride do srca," je po tekmi na Švedskem dejal Šeško in dodal, da je ponosen na to, kar jim je uspelo z reprezentanco.

"Osredotočenost je bila na mestu in je pozitivna popotnica za novembrski prijateljski tekmi," je pripomnil ter se navezal na to, da Matjaž Kek vedno izpostavlja ekipo. "Selektor res obožuje, ko smo kot eno, kot družina, skupaj, namenjamo čas drug drugemu, ko igramo igre skupaj, ko se družimo. Da smo se res združili, kažeta ti zadnji tekmi," je še dejal Šeško.

Prav ekipa je tisto, kar je Kek izpostavil kot glavno, kar je dobil v tej ligi narodov. "Ekipo z 'jajci'. Bolj kot obstanka sem vesel, da sem dobil ekipo, sodelavce, mlade fante, polne energije, željne dokazovanja," je povedal Kek, ki pa ni mogel mimo Šeška. Ti tekmi proti skandinavskima tekmecema sta bili nekako kot nalašč za hitrega, močnega in tehnično podkovanega napadalca, kar je slovenska vrsta unovčevala z dolgimi diagonalami nanj.

 | Avtor: Epa Epa
"Skozi teden je bila ta diagonala del dogovora. Upam pa, da bo ta zadetek 'Benija' še bolj potisnil v pravo smer. Je fant, ki smo ga pripeljali kot 18-letnega med nas skozi težke tekme lige narodov. Pokazal je, da lahko zabija, asistira, takšen gol pa ne potrjuje le talenta, temveč kaže znanje," je mladeniča pohvalil selektor.

Ta je zadovoljen tudi s tem, da je ekipa na zadnjih tekmah na igrišče šla z odločnejšo držo, ob vseh hvalnicah v teh dneh pa je Kek le opozoril, da manjka še ogromno. "Toliko je še tistih stvari, ki bi morale biti boljše, da ne bi hitro končali pogovora," je dejal in nadaljeval v pozitivnejši luči.

"Dobili smo ekipo, ki si upa. Po vsesplošnem obešanju za 'jajca' je imela moč, da gre čez to. Zaveda pa se slabosti in kritik. Vem, da se v slačilnici marsikdo ne bi strinjal, ampak pri vsem tem gre za celostno zgodbo skupaj tudi z mediji, navijači, ki tudi včasih opozorijo na določene stvari. To je sestavni del igre," je še povedal in poudaril, da je obstanek zelo lep uspeh v takšni skupini, ni pa to uvrstitev na veliko tekmovanje. "To pa za to generacijo še pride."

Slovenija bo v naslednji izvedbi lige narodov igrala v družbi Avstrije, Češke, Anglije in Walesa, ki so izpadli iz lige A, Ukrajine, Irske, Islandije, Albanije, Finske, Črne gore ter Norveške, ki so obstali v ligi B, ter Turčije, Grčije, Kazahstana in Gruzije, ki so napredovali iz lige C.

Komentarjev 1
  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 17:53 28.september 2022.

    Te kmetijske primerjave se mi gabijo. A govorimo o bikib za razplid ali kaj? Potem napisite se, da bo ekipa z jajci pojebala vse nasprotnike po vrsti. Ce pa ne bo "njihov dan" bodo pa jebanja delezni nasi, jajca imajo ...prikaži več namrec tudi drugi. Kam bo sla vsebina jajc? Razplod na horuk, nogimetasi imajo zdaj nova orozja!