Šport > Nogomet
3350 ogledov

Bosanski selektor o vpoklicu sina: "Imel sem nore sanje ..."

Meho Kodro Profimedia Meho Kodro.
Na spisku nogometne reprezentance se je znašel sin aktualnega selektorja.

V začetku septembra bodo evropske nogometne izbrane vrste nadaljevale kvalifikacije za nastop na Euru 2024. Reprezentanca BiH se bo po skromnem začetku ciklusa tokrat pomerila proti Islandiji in Lihtenštajnu.

Pred kratkim je mesto selektorja, potem ko je bil odslovljen Faruk Hadžibegić, prevzel nekdaj odlični nogometaš Meho Kodro. Otrok mostarskega Veleža je med drugim igral tudi za slovito Barcelono, na klopi BiH pa je kratko obdobje že sedel v letu 2008.

Kodro je objavil spisek igralcev za prihajajoči preizkušnji, na njem se je znašel tudi njegov sin Kenan Kodro. Gre za napadalca, ki je bil del reprezentance že pod prejšnjimi selektorji, doslej je zbral 13 nastopov in dal dva gola.

Bosanski mediji so špekulirali, ali bo selektor Kodro vpoklical igralca Kodra, čeprav slednji zadnji dve leti nastopa za madžarski Fehérvár. Tam mu gre sicer kar dobro, saj je v dveh sezonah skupno zabil 31 golov. V preteklosti je Kenan, ki je rojen v San Sebastiánu in ima tudi špansko državljanstvo, nastopal za B selekcijo Real Sociedada, Osasuno, nemški Mainz, švicarski Grasshoppers, danski København, bilbajski Athletic in Valladolid.

"Vse je subjektivno"

"Ne vem, kaj naj vam odgovorim," je na vprašanje o vpoklicu sina dejal selektor Meho Kodro. "Kenan je moj sin, zelo ga imam rad, najbolj na svetu, tu ni dileme," je nadaljeval trener.

"Kenan bo igral toliko, kolikor si bo zaslužil. Če si ne bo zaslužil, ne bo igral. Pod prejšnjimi selektorji je igral. Rekli mi boste, da sem subjektiven, toda vse je subjektivno," je pojasnil Meho.

Meho Kodro | Avtor: Profimedia Profimedia

"Igra dobro, zabija gole, je kapetan svoje ekipe. Naj ga ne bi vpoklical le zato, ker je moj sin? Povejte mi en razlog, da ga ne vpokličem ... Do enakih vprašanj je prihajalo že, ko sem bil njegov trener v Sociedadu. Zares mislim, da je bil predolgo v moji senci in da mu je moje ime prej škodilo kot pomagalo v življenju. S tem moramo živeti," je razkril selektor "zmajev".

"Imate pravico postaviti to vprašanje, toda zame je to zelo čustvena zadeva. Zavedam se odgovornosti. Imel sem nore sanje, da Kenan na tekmi vstopi s klopi in zabije gol za zmago in nas vse spravi v delirij ..." je sklenil Meho Kodro.

Slab začetek kvalifikacij

Bosna in Hercegovina je na štirih kvalifikacijskih srečanjih v skupini J zabeležila eno zmago in kar tri poraze ter se nahaja na četrtem mestu, z velikim zaostankom za vodilnima ekipama.

Bosanci so najprej doma ugnali Islandijo (3:0), nato pa klonili na Slovaškem (2:0), Portugalskem (3:0) in šokantno doma proti Luksemburgu (0:2).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.