Šport > Nogomet
24 ogledov

Brata Toure ne smeta igrati za City

Toure West Bromwich Albion WBA Manchester City Premier League Anglija EPA
Vodstvo reprezentance Slonokoščene obale je zavrnilo prošnjo bogatega Manchester Cityja, da bi se brata Toure izbrani vrsti priključila šele po derbiju z Manchester Unitedom.

Najzanimivejši dvoboj tretjega kola FA pokala bosta odigrala Manchester City in Manchester United. Trenutno vodilna kluba Premier League se bosta v nedeljo pomerila na City of Manchester Stadiumu, pred domačimi gledalci pa ne bosta zaigrala tudi brata Kolo in Yaya Toure. Oba že v soboto namreč pričakujejo v Parizu, kjer se bo zbrala reprezentanca Slonokoščene obale, ki bo v naslednjem mesecu nastopala na Afriškem pokalu narodov, ki ga tokrat skupno gostita Gabon in Ekvatorialna Gvineja.

"Vodstvo reprezentance Slonokoščene obale smo poskušali prepričati, da bi se igralca izbrani vrsti priključila nekaj dni kasneje, a so nas zavrnili," je bil nad odločitvijo razočaran trener Cityja Roberto Mancini. Odgovor Afričanov naj bi bil: "Saj poznate pravila." Ta dovoljujejo izbranim vrstam, da svoje reprezentante zberejo dva tedna pred začetkom afriškega prvenstva. To se bo tokrat začelo 21. januarja.

"Zelo sem razočara. nekaj tednov sem se trudil najti rešitev, a mi ni uspelo. Boli me, ker bom moral izpustiti FA derbi proti Unitedu, a pri zvezi niso želeli slišati, da bi se kasneje pridružil reprezentanci," pa je povedal Yaya Toure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.