Šport > Nogomet
11 ogledov

Čačić: "Brez poraza v Ligo prvakov"

čačić dinamo maribor Anže Petkovšek
Po sredini prvi tekmi obračuna, ki odpira vrata v nogometni raj - Ligo prvakov, smo za mnenje o poteku igre in kratko napoved povratnega dvoboja povprašali tudi trenerja Dinama Anteja Čačića in dva posameznika, ki imata drugačen pregled nad zelenico kot ostali igralci - oba vratarja.

"Po prvih 25 minutah smo malce izgubili kontrolo nad igro, nato nas je avtogol Badelja za nekaj trenutkov presekal, tako da sem vesel, da se je uspel v drugem polčasu z zadetkom odkupiti. Sicer pa smo imeli še kar nekaj priložnosti, tako kot Maribor, ki jih nismo uspeli izkoristiti, a prednost imamo. Tako da upam, da v Ljudskem vrtu ne bomo izgubili in se bomo tako brez poraza uvrstili v Ligo prvakov," je bil po preizkušnji v Maksimirju videti in slišati zadovoljen trener Dinama Ante Čačić, ki je svoj niz nepremagljivosti na klopi modrih uspel raztegniti že na 29 tekem.

Veliko mero spoštovanja in previdnosti pa je bilo po tekmi čutiti v razpravljanju vratarja hrvaških prvakov, Ivana Kelave, ko smo ga pobarali za mnenje o ekipi Maribora. "Na Maribor smo bili dobro pripravljeni. Glede na bližino Zagreba in Maribora je res težko kaj skriti. Vedeli smo, da so dobra in kompaktna, zelo neugodna ekipa z nekaj vrhunskimi posamezniki. V igri so bili odgovorni, disciplinirani, celotno moštvo je odlično taktično in tehnično podkovano. Po našem začetnem naletu so vzpostavili ravnotežje in potem tudi prevzeli rahlo pobudo, a tako to je, če igrata dva enakovredna nasprotnika. Enkrat eden diktira tempo, nato drugi."

berić dinamo maribor | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Kelava: "Ne znamo igrati obrambno"

Kako pa se bodo Zagrebčani lotili povratnega dvoboja v Ljudskem vrtu? "Imamo pozitiven rezultat, a v gosteh se ne bomo branili, saj pravzaprav ne znamo igrati obrambno. Vemo, da bo v Mariboru težko, tam Viole dajejo ekipi še nek dodaten zagon, a če bomo mi odigrali takšno tekmo kot smo jo sposobni, potem bo težko tudi za njih. Mislim, da bo tekma podobna kot v Maksimirju, morda bo Maribor krenil malce bolj ofenzivno in bo to pomenilo malo več prostora v napadu za nas," je bil previden, a optimističen Kelava.

Seveda pa nas je zanimal tudi pogled z druge strani zelenice. "Začeli res nismo preveč dobro, a kmalu smo videli, kaj moramo popraviti in smo na to tudi dobro odreagirali. Nato pa ste lahko tudi sami videli, glede na ustvarjene priložnosti, da se z Dinamom lahko kosamo," je dejal Jasmin Handanović. Kako premagati Dinamo v Mariboru? "Gol bomo doma že zabili, 90 minut je več kot dovolj časa. Dobro se moramo odrezati v obrambi in odigrati s čim manj napakami."

Seveda pri Jasminu nismo mogli mimo reprezentance in stanja poškodbe njegovega bratranca Samirja Handanovića, kateremu rezerva je ponavadi v slovenski izbrani vrsti. "Sarma že hodi, ne vem pa, če bo dovolj pripravljen za dvoboja s Švico in Norveško. Jaz upam da bo, a to bodo odločili zdravniki pri Interju."

Komentarjev 1
  • juventus1897 08:26 23.avgust 2012.

    "Gol bomo doma že zabili...˝, dobili pa 3 !!