Šport > Nogomet
56 ogledov

Capello na pogovorih v Moskvi

Fabio Capello Matjaž Matjaz Kek EPA
Nekdanji selektor angleške nogometne reprezentance Fabio Capello bo bržčas prevzel vodenje ruske izbrane vrste. Italijanski strateg je namreč prišel na pogovore v Moskvo, sprejel pa ga je ruski minister za šport Vitalij Mutko.

Po evropskem prvenstvu v Ukrajini na Poljskem, ko je Rusija izpadla po predtekmovanju, v ruski nogometni zvezi niso podaljšali sodelovanja z Nizozemcem Dickom Advocaatom, ki je odšel v PSV Eindhoven. Poleg Fabia Capella pa imajo Rusi na seznamu želja še precej znanih nogometnih imen – med drugim tudi nekdanjega trenerja Barcelone Pepa Guardiolo, nekdanjega prvega moža Liverpoola Rafaela Beniteza, nekdanjega italijanskega stratega Marcela Lippija in nekdanjega trenerja Tottenhama Harryja Redknappa.

Na širšem seznamu je imela ruska nogometna zveza kar 13 kandidatov, zdaj pa je Vitalij Mutko za rusko televizijo dejal, da že imajo ožji seznam z le nekaj imeni. "Capello bi bil zelo dobra izbira. Zna zmagovati," je menil Mutko, ki pa je pred tem že dejal, da bi na selektorskem mestu raje videl domačega trenerja. Od Rusov so na seznamu možnih kandidatov za vroči stolček Valerij Gazajev, Anatolij Bišovec in Jurij Sjomin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.