Šport > Nogomet
16 ogledov

Čech: ''Benítez si zasluži priložnost''

tottenham west ham EPA
Navijači londonskega Chelseaja so debi Rafaela Beníteza na klopi angleškega prvoligaša pospremili z žvižgi. Modri so na derbiju 13. kola premier lige remizirali z Manchester Cityjem, Petr Čech pa na podpornike kluba apelira, naj dajo priložnost španskemu strategu.

petr čech | Avtor: EPA EPA
Na derbiju 13. kola angleške premier lige med Chelseajem in Manchester Cityjem so navijači skandirali ime Roberta Di Mattea in zahtevali odhod novega trenerja Rafaela Beníteza. Nenaklonjenost navijačev izvira še iz časov, ko je Španec vodil Liverpool.

Vratar Londončanov Petr Čech poziva k enotnosti. ''Na žalost se zgodovine ne da spremeniti. Liverpool je naš rival, a Benítez je tu, da nekaj spremeni in nas vrne na zmagovita pota. Potrebuje priložnost, da dokaže, da si priložnost zasluži,'' je povedal Čeh, ki obžaluje odhod Roberta Di Mattea. ''To je vedno slaba novinca za igralca, saj si odgovoren, če stvari ne gredo dobro. Na žalost ne moreš zamenjati celotne ekipe in trener je prvi, ki mora oditi. V nedeljo smo začeli z ničle in dosegli pozitiven rezultat. Po menjavi trenerja potrebuješ nekaj časa in remi s prvaki ni slab rezultat,'' je dodal vratar Chelseaja.

Antisemitizem na White Hart Lanu

Angleška nogometna zveza (FA) bo začela preiskavo proti navijačem nogometnega kluba West Ham, ki so na nedeljski tekmi angleškega prvenstva na White Hart Lanu proti Tottenhamu vzklikali protisemitska gesla.

Na delu tribune, kjer so bili privrženci West Hama, je ob zmagi Tottenhama s 3:1 bilo slišati opazke na račun zaplinjevanja Židov med holokavstom, opevali pa so nacističnega diktatorja Adolfa Hitlerja. Tottenham, ki igra v evropski ligi skupaj v skupini z Mariborom, ima številčno navijaško bazo med židovskim prebivalstvom, tiskovni predstavnik FA pa je sporočil, da bodo začeli uradno preiskavo, takoj ko bodo prejeli uradno poročilo.
Do incidenta je prišlo le nekaj dni po tem, ko so enega od angleških navijačev zabodli pred tekmo evropske lige z Laziem v Rimu. Navijači West Hama so med tekmo vzklikali "Viva Lazio", "Can we stab you every week? (Ali vas lahko zabodemo vsak teden?) ter se norčevali iz množičnih usmrtitev Židov med drugo svetovno vojno.

Klub iz vzhodnega Londona se je na dogodke in preiskavo FA odzval s prošnjo, naj navijače, ki bodo spoznani za krive, kaznujejo z dosmrtno prepovedjo obiskovanja tekem. "West Ham United je v stiku s Tottenham Hotspur in pomaga v preiskavi manjše skupine navijačev, ki so na včerajšnji tekmi neprimerno skandirali," so sporočili iz Tottenhama. "West Ham United bo sprejel najmočnejše možne ukrepe proti svojim podpornikom, vključno z dosmrtno prepovedjo," pa se glasi izjava West Hama.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.