Šport > Nogomet
2785 ogledov

Čeferin preprečil novo 'neumnost': "Predloga ni več na mizi"

Aleksander Čeferin Epa
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) še naprej uspešno uresničuje svojo vizijo za prihodnost nogometne igre.

Prvi mož evropske krovne zveze Aleksander Čeferin je na novinarski konferenci v Nyonu, kjer je Uefa predstavila nova pravila na področju zagotavljanja finančne vzdržnosti, pozdravil očitno opustitev ideje o organizacija bienalnega svetovnega prvenstva.

Zaradi pomanjkanja širše podpore nogometne javnosti se je poskušal od kontroverznih alternativ pri organizaciji svetovnega prvenstva pred kratkim oddaljiti tudi predsedenik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino.

Gianni Infantino Umiril žogico Šport Infantino pomirja Čeferinov bes: "Tega mi nismo predlagali"

"Zadovoljni smo, da tega predloga ni več na mizi," se je na nedavne izjave kolega na čelu Fife odzval Čeferin. "Že res, da Fifa formalno ni predlagala organizacije prvenstva na dve leti, je pa to idejo spodbujala. Dobro je, da so prisluhnili nogometni skupnosti. Projekt je bil bolj ali manj neumnost, zato je umik, kar se mene tiče, zelo dobra novica," je dodal slovenski funkcionar.

Aleksander Čeferin | Avtor: Epa Epa

Osrednja tema dogodka so bila prenovljena pravila za finančno vzdržnost klubov, katerih osrednji cilj je po besedah Čeferina zagotavljati "smotrnost investicij" evropskih nogometnih kolektivov. V ospredju je predvsem omejitev stroškov moštev, ki ne bodo smeli presegati 70 odstotkov prihodkov kluba. 

"Zagotavljanje smotrnosti investicij klubov je ključno," je ob predstavitvi novih pravil dejal slovenski odvetnik. Nova pravila bodo zamenjala pravila finančnega fair-playa (FFP), ki so bila uvedena leta 2010.

Cilj FFP je bil zagotoviti, da se klubi v lovu na lovorike ne bi vedno bolj zadolževali. V preteklem desetletju se je v nogometnem svetu marsikaj spremenilo, učinek pandemije novega koronavirusa pa je še okrepil potrebo po novih pravilih, je dodal Čeferin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.