Šport > Nogomet
505 ogledov

Čeferina čakajo pomembne odločitve

aleksander čeferin Epa
Na seji Evropske nogometne zveze (Uefa) bodo sprejeli pomembne odločitve glede nadaljevanja klubskega in reprezentančnega nogometa.

Evropska nogometna zveza (Uefa) bo na današnji seji izvršnega odbora sprejela odločitev o nadaljevanju evropskih klubskih tekmovanj po pandemiji novega koronavirusa. Obe tekmovanji se bosta po pričakovanjih končali z zaključnima turnirjema. Govora naj bi bilo tudi o načrtih za evropsko prvenstvo.

Krovna celinska zveza, ki jo vodi Slovenec Aleksander Čeferin, naj bi določila format tekmovanja v obeh evropskih klubskih tekmovanjih, ligi prvakov in evropski ligi, ki sta bili v začetku marca prekinjeni v osmini finala.

Tuji mediji pred ključnim sestankom Uefe, ki bo prek videokonference potekal še v četrtek, že nekaj tednov pišejo o možnostih za izvedbo tekmovanj od četrtfinala po turnirskem sistemu. Odločitev naj bi bila le še formalnost, gostiteljici pa naj bi bili Lizbona za ligo prvakov in nemška zvezna dežela Severno Porenje-Vestfalija za evropsko ligo.

Poleg načina izvedbe preostalega dela obeh evropskih klubskih tekmovanj izvršni odbor Uefe čaka obsežen dnevni red. Na seji naj bi tako določili še koledar kvalifikacij za evropske lige za prihodnjo sezono, se odločili o nadaljevanju tekmovanj v ligi prvakinj, pričakovati pa je tudi odločitev glede izvedbe prestavljenega eura 2020.

Ta bo po marčevski odločitvi potekal med 11. junijem in 11. julijem prihodnje leto, vprašanje pa ostaja, ali se bo odvijal v celoti po predvidenem programu, ki v počastitev 60-obletnice od prvega EP predvideva tekme v 12 mestih in 11 državah.

 

 
Komentarjev 2
  • hanzi0 08:30 17.junij 2020.

    In kaj naj bi bila tako pomembna odlocitev, ki naj bi jo moz brez instinkta sprejel? Da se morda prepove tekma v Bergamu, ali pa da Janseva vlada siri paniko in negativo ? Give me a break s tem, moj ...prikaži večj odgovor je enak prejsnjemu !