Šport > Nogomet
91 ogledov

O "korona" končnici znano skoraj že vse

liga prvakov žreb Epa
O odločilnih fazah Lige prvakov v Lizboni, finale bi bil 22. ali 23. avgusta, je v petkovi izdaji poročal nemški Bild.

Kot kaže, bo letošnji finale nogometne Lige prvakov dejansko potekal v Lizboni. Evropska nogometna zveza Uefa mora takšen načrt še potrditi, a naj bi bilo to še zgolj formalnost. 

Trditvam Bilda sledijo poročila tudi več drugih evropskih medijev v zadnjih dneh. Uradno obvestilo je pričakovati v sredo, 17. junija, ko se bo izvršni odbor UEFA sestal na videokonferenci in razpravljal o tem, kako sezono evropskega nogometa izpeljati kljub pandemiji novega koronavirusa.

Slovenski ljubitelji nogometa imajo oči uprte v Bergamo oziroma tamkajšnjo Atalanto, pri kateri blesti Kranjčan Josip Iličić in ki je že v četrtfinalu Lige prvakov, avgusta pa bo zasedba z Iličićem na čelu skušala najverjetneje na Portugalskem spisati še kakšno pravljico. Od Slovencev je sicer blestel tudi Jan Oblak v dresu madridskega Atlética, ki je izločil aktualnega prvaka Liverpool.

aleksander čeferin Čovek na mestu Šport Čeferin znova 'udaril', njegovo sporočilo močno odmeva

Po poročanju medijev bodo 8. in 9. avgusta na sporedu preostale štiri povratne tekme osmine finala. Nadaljevanje bo potekalo po turnirskem sistemu, kar pomeni, da bodo klubi v četrtfinalu in polfinalu odigrali le po eno tekmo. Finale bo 22. ali 23. avgusta.

V Lizboni oziroma na Portugalskem je več stadionov z veliko zmogljivostjo, s 65.000 sedeži prednjači stadion luči, Estadio da Luz, ki je gostil finale Eura 2004 in Ligo prvakov leta 2014, ter bližnji 50.000-sedežni Estadio José Alvalade, ki so ga uporabljali tudi na Euru 2004 in za finale pokala Uefa leta 2005.

Bild je še poročal, da se sklepne faze po kakovosti drugega tekmovanja v Evropi, Lige Evropa, nameravajo preseliti v Nemčijo, tekme pa se bodo igrale v regiji okoli Kölna na zahodu države. Finale Lige Evropa je bilo predvideno v poljskem mestu Gdansk.

Letošnji finale Lige prvakov bi moral biti v Carigradu konec maja, a je bilo tekmovanje sredi marca prekinjeno zaradi pandemije koronavirusa, ki je pustošila po Evropi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice