Šport > Nogomet
2606 ogledov

Čeferinovi želijo spremembo, opozicija trdi, da je to nedemokratično

Aleksander Čeferin Profimedia
Privrženci sedanjega predsednika Uefe želijo Čeferinu zagotoviti še en mandat.

Aleksander Čeferin je na čelo Evropske nogometne zveze prišel septembra 2016, ko je na vodstvenem položaju zamenjal Michela Platinija, legenda francoskega nogometa je morala takrat odstopiti zaradi očitkov o korupciji. Ob prevzemu funkcije je Čeferin podprl idejo o tem, da je lahko določena oseba na čelu Uefe le tri mandate, s tem pa naj bi bilo njeno delo bolj transparentno.

A po poročanju angleških medijev, v ospredju je Daily Mail, si Čeferin, Slovencu trenutni mandat poteče leta 2027, želi na čalu krovne organizacije evropskega nogometa ostati do leta 2031. Njegovi sodelavci naj bi tako pripravljali reformo, po njej pa v kvoto treh mandatov ne bi štel tisti, ki ga je prevzel ob Platinijevem odhodu.

Za povsem enako strategijo se je pred časom že odločil predsednik Fife Gianni Infantino, ki je prav tako sredi mandata zamenjal Seppa Blatterja. Tudi tega je odnesla korupcija.

O morebitnih spremembah naj bi glasovali na kongresu Uefe v Parizu februarja 2024. Kot izjemno nedemokratično je to namero, ki naj bi po njegovem mnenju Uefo vrnila v temne čase, označil angleški nogometni funkcionar David Gill. Ta je nekdaj deloval pri Manchester Unitedu.

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 18:06 11.december 2023.

    Podobno kot Putin ....ljudje ljubijo svoje delo .

Sorodne novice