Šport > Nogomet
243 ogledov

Pritožba Barcelone neuspešna, morala bo plačati

Ilkay Gündogan Profimedia
Uefa potrdila kazen Barceloni zaradi finančnih kršitev.

Krovna evropska nogometna zveza (Uefa) je danes potrdila kazen katalonskemu velikanu Barceloni zaradi kršenja finančnih pravil, poročata francoska tiskovna agencija AFP in nemška dpa. Barcelona se je julija pritožila na kazen v višini 500.000 evrov, a je bila neuspešna, saj je Uefa zavrnila pritožbo in kazen potrdila.

Pol milijona evrov bodo morali v katalonskem klubu, ki je v zadnjih letih v precejšnjih finančnih težavah, plačati zaradi ugotovitev Uefinega odbora za nadzor financ, da so nepravilno prikazali prihodke in dobičke v letu 2022.

Uefa sicer ni natančneje obrazložila vzroka za izrek kazni, dpa pa poroča, da naj bi šlo za kršitve pri prikazu dobičkov od pogodb, ki so jih v Barceloni sklenili z investicijskim podjetjem Sixth Street. Barcelona je prodala 25 odstotkov pravic prenosov domačih tekem za naslednjih 25 let, pri čemer je podjetje za prvi del tega dogovora Barceloni lani že plačalo 267 milijonov evrov.

Barcelona je v zadnjih letih zaradi finančnih težav in strogega sanacijskega načrta španske nogometne zveze, ki ji onemogočata sklepanje vrednejših pogodb, tudi na takšen način s prodajo različnih pravic za prihodnost prihajala do sredstev za kratkoročno sklepanje dogovorov z igralci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice