Šport > Nogomet
23 ogledov

Chelsea gre po nakupih – za 100 milijonov

Luka Modrić (Foto: Reuters)
1/8
Reuters
Chelsea je odštel 15 milijonov evrov za trenerja Andréa Villasa-Boasa. Zdaj bo Roman Abramović segel globoko v žep še za igralske okrepitve. Kdo so glavni kandidati?

Ruski lastnik londonskega Chelseaja Roman Abramović, novi trener iz Portugalske André Villas-Boas in morda še Nizozemec Guus Hiddink (če se odloči postati športni direkor) bodo v naslednjih tednih delali na dograditvi ekipe, da bi ta postala tako prvak Premier League kot Lige prvakov. Za trenerja je Abramovič odštel 15 milijonov evrov, za igralske okrepitve pa naj bi bil po govoricah pripravljen dati prek sto milijonov funtov (torej več kot 113 milijonov evrov).

Chelsea se že nekaj tednov poteguje za Luko Modrića, a Tottenham ostaja neomajen. Na 25 milijonov odškodnine niso pristali, Modriću zdaj celo obljubljajo povišanje plače. A eden najboljših igralcev minule sezone Premier League ostaja velika želja bluesov, ki potrebujejo osvežitev v vezni vrsti. Modrić naj bi bil tisti, ki bi poskrbel za uporabne žoge Fernandu Torresu. Tako bodo ponudbo gotovo dvignili.

Druga tarča modrih je 18-letni belgijski talent Romelu Lukaku, ki si ga želijo že dve leti. Zanj bi dali Anderlechtu 25 milijonov evrov, a le če si ga bo trener Boas res želel. Lukaku naj bi postal dologorčna zamenjava za Didierja Drogbaja. Ob Drogbaju, Torresu, Nicolasu Anelkaju, Salomonu Kalouju in Danielu Sturridgu za zdaj Chelsea napadalca pravzaprav ne potrebuje tako zelo (če kakšnega vendarle dobi, bo kakšen moral oditi).

Že dolgo časa je želja Chelseaja tudi brazilski čudežni deček 19-letni Neymar, ki pa za zdaj nima želje zapustiti Santosa, s katerim je v sredo postal zmagovalec Cope libertadores. 45 milijonov odškodnine, kot naj bi bil minimum, ki ga zahtevajo Brazilci, naj bi bilo preveč še za Abramoviča. Obrambo Chelseaja bi lahko okrepil Gregory Van der Wiel (Ajax). Če ne dobijo Modrića, bi si Boas želel Wesleyja Sneijderja (Inter), ki bi bil kot nalašč za Boasov sistem igre 4-3-3. Ta naj bi jih stal več kot 35 milijonov evrov.

In ne nazadnje so tukaj še dosedanji Boasovi varovanci iz Porta. Vezist Joao Moutinho naj bi bil s 40 milijoni evrov predrag oziroma precenjen, trdijo. Kolumbijski napadalec Radamel Falcao (75 golov v zadnjih dveh sezonah) je še bolj verjetna okrepitev, pa čeprav si ga želijo tudi Tottenham, Real in Arsenal. Odškodnina zanj je zapisana v pogodbi s Portom – 30 milijonov evrov. Drugi napadalec Porta Hulk pa po izstopni klavzuli stane kar sto milijonov evrov, česar pa bržkone nihče ne bo želel plačati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.