Šport > Nogomet
1662 ogledov

Chelsea z novim zvezdnikom, Anglež že po enem letu zapušča Bayern

Raheem Sterling Epa
Chelsea je novi dom Raheema Sterlinga.

Angleški nogometni reprezentant Raheem Sterling se po poročanju britanskih medijev seli iz angleškega prvaka Manchester Cityja k Chelseaju. Sedemindvajsetletni krilni napadalec naj bi z modrimi podpisal petletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za leto dni.

Sterling se je ekipi pod vodstvom Pepa Guardiole pridružil iz Liverpoola julija 2015 in odigral ključno vlogo pri vseh večjih uspehih sinjemodrih. Z ManCityjem je osvojil štiri naslove angleškega prvaka, tri ligaške pokale in v 339 nastopih dosegel 131 golov.

Zdaj zapušča angleške prvake in bo kariero nadaljeval pri Chelseaju. Kot poroča Fabrizio Romano, sta se kluba dogovorila za 45 milijonov funtov odškodnine, medtem ko se lahko končna številka preko različnih bonusov povzpne za dodatnih 10 milijonov funtov.

Po poročanju časopisov Telegraph in Sun naj bi Sterling takoj po opravljenem zdravniškem pregledu odpotoval v ZDA, kamor so se nogometaši Chelseaja v soboto odpravili na priprave z 29 igralci.

 

Bayern že po eni sezoni prodal Richardsa nazaj v Anglijo

Nemški nogometni velikan Bayern pa se je po vsega eni sezoni odrekel Angležu Omarju Richardsu. Kot je danes sporočil rekorder po številu naslovov nemškega prvaka, se levi bočni branilec seli v Nottingham Forest, ki bo v novi sezoni igral v premier league. Bayern naj bi za Richardsa zaslužil okoli deset milijonov evrov.

Štiriindvajsetletni Richards se je lani poleti preselil v München iz angleškega Readinga kot prost igralec in z bavarskim klubom podpisal štiriletno pogodbo do konca junija 2025. Zdaj se nekdanji angleški reprezentant do 21 let vrača na Otok in je z Nottingham Forestom podpisal pogodbo do leta 2026.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice