Šport > Nogomet
57 ogledov

Villa ponudila roko Cityju: Chelsea padel z devetimi

Koren Kolarov Manchester City Hull Premier League Anglija liga prvenstvo
1/22
EPA
Od favoritov za naslov so se na zelenice prvi podali nogometaši Manchester Cityja in zmagali pri Hullu (2:0). Chelsea je na večerni tekmi izgubil pri Aston Villi (0:1). V nedeljo dva izmed največjih derbijev otoškega nogometa.

Chelsea morda res ni kandidat za naslov, kot nas vsak teden skuša prepričati njegov trener José Mourinho, čigar moštvo si je proti Aston Villi privoščilo hud spodrsljaj, po katerem Manchester City za njimi s kar tremi tekmami manj zaostaja le še za šest točk.

Ob porazu v Birminghamu je Chelsea ostal tudi brez izključenega Mourinha, potem ko je na Villa Parku nezanimiva tekma vzplamtela v zadnjih minutah. 

Fabian Delph je v 82. minuti premeteno, s peto, zadel za zmago, modri pa na vodilni gol domačih niso znali odgovoriti. Sodniki so jim sicer razveljavili gol Nemanje Matića zaradi domnevne igre z roko, Willian pa je bil 15 minut pred golom Delpha izključen zaradi strogo dosojenega drugega rumenega kartona. Za konec kislega večera Londončanov je Ramires globoko v sodnikovem podaljšku pohodil Karima El Ahmadija in tudi sam tekmo končal predčasno.

City profesionalno: z desetimi do zmage

Trideseto kolo se je začelo z zmago Manchester Cityja pri Hull Cityju (0:2). Meščani so sredi tedna izpadli iz Lige prvakov proti Barceloni, pretekli konec tedna pa so končali tudi svojo avanturo v pokalu FA. Ob osvojenem ligaškem pokalu je četi Manuela Pellegrinija sedaj ostal le še boj za naslov angleškega prvaka, v katerem (trenutno) zaostajajo za šest točk za Chelseajem, a imajo tudi dve tekmi manj od Londončanov. Pri domačih si je Robert Koren srečanje ogledal s klopi, pri gostih je spet manjkal poškodovani Sergio Agüero.

Na stadionu KC so domači silovito krenili v srečanje, toda pred vrati Joea Harta niso bili dovolj zbrani za nevarnejši zaključek. Vrhunec pritiska domačih se je zgodil v 10. minuti, ko se je na svoji polovici zapletel Vincent Kompany, hrvaški napadalec Nikica Jelavić se je (morda s prekrškom) dokopal do žoge, kapetan gostov pa ga je nato z rokami potisnil na tla. Glavni sodnik Lee Mason je dogodek interpretiral tako, da je pokazal rdeči karton kapetanu Cityja kot zadnjemu možu obrambe, kar je Belgijec sprejel s precejšnjo mero jeze, ki jo je tudi demonstriral ob odhodu z zelenice.

A nato je pritisk tigrov splahnel. Še več, v 14. minuti so aktualni podprvaki povedli. Yaya Touré je poslal kratko podajo do Davida Silve, ki je vse ostalo storil sam. Naredil je nekaj korakov z žogo in okroglo usnje s prefinjenim strelom z notranjo rotacijo z več kot 20 metrov oddaljenosti poslal v mrežo Allana McGregorja. Po golu se je igra precej umirila, sčasoma je City celo začel diktirati tempo, potem ko se je osredotočil na aktivnejše zadrževanje žoge. Izrazite priložnosti pa do konca polčasa nismo več videli ne na eni, ne na drugi strani. 

City odbijal nalete domačih

Domačini so odločno začeli tudi drugi polčas, pretili pa so predvsem po visokih predložkih s prekinitev. Z desne je žoge pred gol Harta pošiljal Sone Aluko, z leve pa Geroge Boyd (oba rezervista), a Jelavić in Shane Long nista bila dovolj natančna. Sredi drugega dela se je pošteno zaiskrilo med Hartom in Boydom po teatralnem vložku slednjega, za izbruh je bil gostujoči vratar kaznovan z rumenim kartonom.

Na drugi strani je imel zaključno žogo Fernandinho, a je Brazilec, potem ko je po preigravanju in blokiranem strelu Silve prišel do žoge v srcu kazenskega prostora, iz ugodnega položaja zgrešil celoten okvir gola. V 77. minuti je spet zapretil Jelavić, Hart je po strelu z glavo ostal nepremagan. Edin Džeko je v zaključku najprej zapravil še eno priložnost, da izniči vse možnosti domačih, a je po podaji Gaela Clichyja nastreljal McGregorja. Zato pa je bil reprezentant BiH v dvoboju iz oči v oči s škotskim vratarjem bolj uspešen v 90. minuti, ko je z nizkim strelom zapečatil zmago gostov, prvo za Man City pri Hullu po 105 letih.

V nedeljo spored za sladokusce

Na spodrsljaj Cityja in Chelseaja čakata Liverpool in Arsenal, oba imata po tekmo in sedem točk manj od ekipe s Stamford Bridga. A tokrat tako varovance Brendana Rodgersa kot Arsèna Wengerja v nedeljo čaka tekma, ki njihovim navijačem pomeni največ.

Redsi se odpravljajo na Old Trafford, kjer bo Manchester United z zmago nad večnimi rivali skušal začeti zadnji nalet na Ligo prvakov. Topničarji se podajajo na bližnji White Hart Lane, kjer bo imel Tottenham podobne motive kot rdeči vragi.

Angleška liga, 30. kolo:

Hull City : Manchester City 0:2 (0:1)
Silva (14), Džeko (90)
RK: Kompany (Man. City/10)
Koren (Hull) je sedel na klopi.

Everton : Cardiff City 2:1 (0:0)
Deulofeu (59), Coleman (90); Cala (68)

Fulham : Newcastle United 1:0 (0:0)
Dejagah (68)

Southampton : Norwich City 4:2 (1:0)
Schneiderlin (5), Lambert (57), Rodriguez (72), Gallagher (90); Elmander (85), Snodrgass (86)

Stoke City : West Ham United 3:1 (1:1)
Odemwingie (32, 79), Arnautović (69); Carroll (5) 

Sunderland : Crystal Palace 0:0

Swansea City : West Bromwich Albion 1:2 (1:0)
Lamah (2); Sessegnon (52), Mulumbu (85)

Aston Villa : Chelsea 1:0 (0:0)
Delph (82)
RK: Willian (69), Ramires (90/oba Chelsea)

Nedelja ob 14.30:
Manchester United - Liverpool

Ob 17.00:
Tottenham Hotspur - Arsenal

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.