Šport > Nogomet
543 ogledov

Član slovenske reprezentance spet v polno

Žan Vipotnik Profimedia
Žan Vipotnik se je na tekmi svojega Bordeauxa znova vpisal med strelce.

Slovenski reprzentančni napadalec Žan Vipotnik se je še na tretji zaporedni ligaški tekmi svojega Bordeauxa vpisal med strelce. Tokrat je v 86. minuti potrdil zmago na tekmi Ligue 2 proti Valenciennesu, domači so slavili s 3:1. Nekdanji trener Olimpije in Celja Albert Riera ga je sicer v igro poslal šele v 73. minuti.

Vipotnik je bil pred tem strelsko uspešen tudi v prejšnjih dveh krogih francoske lige, ob gostujočem porazu z 1:2 proti Auxerru in gostujoči zmagi z 2:0 proti klubu Dunkerque. Skupno je Vipotnik zabil šest prvenstvenih zadetkov in je zdaj prvi strelec svoje ekipe v Ligue 2.

Bordeaux je sicer v tej sezoni doslej večkrat razočaral svoje navijače, trenutno pa se po 21. krogih nahaja šele na 13. mestu lestvice. Zbral je 25 točk. Za dvanajstim Ajacciom zaostaja pet točk, od vodilnega Angersa pa ga loči 18 točk.

V Franciji pa svoje delo odlično opravlja še en Slovenec. Luka Elsner se s svojim Le Havrom, ki ga je pred to sezono po dolgih letih pripeljal nazaj v prvoligaško konkurenco, v Ligue 1 nahaja na 11. mestu. Na 18 tekmah je vpisal pet zmag, sedem remijev in šest porazov. Konec minulega tedna se je Le Havre z zmago 1:0 v gosteh pri Châteaurouxu uvrstil tudi v osmino finala francoskega pokala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice