Šport > Nogomet
531 ogledov

Courtois vratar leta, tako se je odrezal Oblak

Thibaut Courtois Epa
Član madridskega Reala Thiabut Courtois je bil izbran za najboljšega čvratarja leta 2022.

Mednarodni institut za nogometno zgodovino in statistiko (IFFHS) je za najboljšega vratarja leta 2022 razglasil Belgijca Thibauta Courtoisa, sicer člana evropskega prvaka Real Madrida. Courtois je zbral 125 točk, 15 več od svetovnega prvaka Argentinca Emiliana Martineza.

Tretje in četrto mesto sta zasedla Maročan Yassine Bounou (Sevilla) in Hrvat Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), slovenski as Jan Oblak, vratar madridskega Atletica, si z desetimi točkami z Brazilcem Alissonom Beckerjem deli sedmo mesto.

Jan Oblak | Avtor: Epa Epa

Courtois je priznanje prejel drugič po letu 2018, dvakrat je bil vratar leta tudi Danec Peter Schmeichel, več kot dvakrat pa so za najboljše razglasili Italijana Gianluigija Buffona, Španca Ikerja Casillasa, Nemca Manuel Neuerja (vse petkrat), Italijana Walter Zengo, Čilenca Joseja Luisa Chilaverta in Nemca Oliverja Kahna (vse trikrat).

V drugih kategorijah slovenskih igralcev ni med najboljšimi, najboljši igralec je prepričljivo Argentinec Lionel Messi, priznanje je dobil že 12. v karieri, najboljši mladi igralec je Anglež Jude Bellingham, najboljši strelec Francoz Kylian Mbappe, Messi pa je tudi najboljši strelec na mednarodnih tekmah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice