Šport > Nogomet
21 ogledov

Cristiano: "Kaká ne gre nikamor"

Cristiano Ronaldo EPA
Portugalski nogometni virtuoz Cristiano Ronaldo je izrazil prepričanje, da njegov soigralec pri madridskem Realu, Brazilec Kaká, v tem prestopnem roku ne bo zamenjal klubskega okolja.

kaka trening real madrid | Avtor: EPA EPA
"Zame je Kaká eden od najboljših nogometašev na svetu; kot tak mora imeti mesto v Realu. Če bo odšel ali ne, je njegova odločitev, a mislim in upam, da bo ostal," je Cristiano Ronaldo povedal novinarjem.

Brazilski ofenzivni vezist se v medijih povezuje predvsem s prestopom v AC Milan, kjer je doživel najlepše trenutke v svoji karieri. A klub, ki domuje na stadionu San Siro, je že nekaj časa v globokih finančnih težavah, o čemer priča tudi sestava ekipe za novo sezono, ki je ostala brez nekaterih uveljavljenih imen (Zlatan Ibrahimović, Alessandro Nesta, Thiago Silva, Clarence Seedorf ...). Na sredini prijateljski tekmi je beli balet tako porazil rossonere s kar 5:1.

Neugodno finančno stanje in razmeroma skromna ekipa sta tako dva razloga, zaradi katerih Cristiano verjame, da bo Brazilec ostal v Madridu.

"Moramo napredovati iz tedna v teden"

Bliža pa se tudi začetek La Lige, v kateri bo Real branil lani ponovno osvojeni naslov državnega prvaka. Tako kot trener José Mourinho je tudi Portugalec prepričan v dobro sezono. "Delamo dobro in vsi si želimo prvo kolo pričakati v najboljši možni formi. Moramo pa se vseskozi izboljševati in napredovati kot ekipa, saj bo sezona dolga in polna izzivov," je glede bližajočega se začetka španskega državnega prvenstva dejal Ronaldo.

Real Madrid bo obrambo naslova začel 19. avgusta na domačem stadionu z vedno neugodno Valencio, s katero se je lani na Santiagu Bernabéu razšel z izidom 0:0, a je bila tekma kljub temu prava paša za oči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.