Šport > Nogomet
297 ogledov

Debi končal po dveh minutah, sledile grožnje na twitterju

Alexandre Jankewitz Profimedia
Debi iz nočne more.

Devetnajstletni Švicar Alexandre Jankewitz je verjetno v preteklosti sanjal o svojem debiju med angleško elito, morda celo na kultnem stadionu Old Trafford v Manchestru. Ob težavah s poškodbami v zasedbi Southamptona ga je tudi dočakal, nato pa...

Mladenič je nekoliko premotivirano krenil v tekmo, že v drugi minuti pa grdo pokosil vezista rdečih vragov Scotta McTominayja. Prislužil si je rdeči karton. Njegovi soigralci so nato doživeli pravo katastrofo, ob še eni izključitvi so dvoboj končali le z deveterico na igrišču, obračun se je končal z 9:0 v korist Manchetser Uniteda.

Navijači Southamptona so za visok poraz okrivili predvsem švicarskega najstnika, ki je bil na socialnih omrežjih deležen groženj in rasističnih žalitev. V vse skupaj se je moral vmešati policija.

"Pravkar sem se pogovarjal z detektivom policije v Hampshiru. Raziskujejo rasistične žaljivke usmerjene proti vezistu Southamptona Alexu Jankewitzu. Poslal sem jim posnetke zaslona, ki jih imam. Če jih ima še kdo, naj mi jih pošlje. Te ljudi je potrebno kaznovati," je na twitterju zapisal novinar Alex Crook.

Alexandre Jankewitz | Avtor: Profimedia Profimedia

Žaljenje nogometašev in grožnje po socialnih omrežjih sicer niso novost. Še prejšnji teden se je s podobnimi rečmi ukvarjal nogometaš Uniteda Anthony Martial po domačem porazu proti Sheffield Unitedu. Francoz je zahteval osebno varovanje družine, saj so grozili tudi njegovi ženi in otrokom.

Anthony Martial Manchester United V klubu zgroženi Šport Po velikem šoku še napad "brezglavih idiotov"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice