Šport > Nogomet
21 ogledov

Dva velika šoka v pokalu

josip iličić EPA
V osmini finala italijanskega nogometnega pokala sta izpadla Fiorentina in Roma.

Fiorentini gre odlično v Serie A, na lestvici zaostaja le za Interjem, a vijoličasti so se že morali posloviti v italijanskem pokalu. Od nogometašev iz Firenc je bil z 1:0 boljši Carpi. Soigralci vratarja Vida Belca, ta je tokrat tekmo spremljal s klopi, so odločilni zadetek dosegli v 76. minuti, v polno je zadel Antonio Di Gaudio. Pri domačih, ti so v tekmo krenili s sedmerico igralcev, ki je začela tudi zadnji derbi Serie A proti Juventusu, je Josip Iličić zaigral v drugem polčasu.

Nov šok so doživeli tudi privrženci Rome. Sinovi volkulje so gostili Spezio, 11. ekipa Serie B pa je napredovala po enajstmetrovkah. V rednem delu dvoboja in po podaljških ni bilo zadetkov. V 33. minuti je mrežo tekmeca sicer zatresel Edin Džeko, a so sodniki ocenili, da je bil reprezentant Bosne in Hercegovine v prepovedanem položaju.

Pri izvajanju enajstmetrovk je za domače najprej okvir vrat zatresel Miralem Pjanić, Džeko pa je nato zgrešil celoten gol. To je bilo dovolj, da je bila Spezia s 4:2 boljša v izvajanju strelov z bele točke. To je bila že sedma zaporedna tekma Rome na kateri rumeno-rdeči niso uspeli zmagati. Trenerju Rudiju Garcíi grozi odpoved.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.