Šport > Nogomet
108 ogledov

Iličić znova v polno

josip iličić EPA
V Serie A se je med strelce znova vpisal tudi Josip Iličić.

V Serie A je uspešen konec tedna za slovenskimi nogometaši. Inter Samirja Handanovića se je z nobvo minimalno zmago znova povzpel na vrh prvenstvene lestvice, črno-modri so z 1:0 premagali Genoo. 

Prav tako treh točk se je veselil tudi Josip Iličić. Fiorentina je s 3:0 odpravila Udinese in po porazu Napolija proti Bologni skočila na drugo mesto, za Interjem vijoličasti zaostajajo za točko. Slovenski reprezentant se je še petič v tej sezoni vpisal med strelce, znova je bil natančen ob izvajanju enajstmetrovke. Odigral je 73 minut, v 62. je izkoristil strel z bele točke za 2:0.

 

Do treh točk je prišel tudi Chievo Valterja Birse in Boštjana Cesarja, v gosteh je z 2:0 ugnal Frosinone, v medsebojnem slovenskem dvoboju pa se je Jasmin Kurtić z Atalanto, igral je do 76. munte, veselil polnega izkupička proti Palermu (3:0). Pri slednjem je Siniša Anđelković igral do 53. minute, Aljaž Struna pa je moral počivati zaradi kartonov. 

Poleg Iličića se je konec tedna med slovenskimi legionarji med strelce vpisal tudi nekdanji član Luke Koper Domen Črnigoj. Ta je v švicarskem prvenstvu izjemno zadel za 2:1 proti drugouvrščenemu Grasshoppersu. Lugano se je z zmago 4:1 povzpel na osmo mesto v desetčlanski ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.