Šport > Nogomet
73 ogledov

Iličić prinesel zmago Fiorentini

Josip Iličić EPA
V Evropski ligi sta se v 4. kolu skupinskega dela med strelce vpisala Robert Berić in Josip iličić. Slednji je bil natančen dvakrat in je Fiorentini prinesel pomembno zmago v gosteh.

Slovenski reprezentant Josip Iličić je bil najzaslužnejši za zmago Fiorentine na težkem gostovanju pri Lech Poznanu, Slovenc je dosegel oba zadetka za vijoličaste. Najprej je v 42. minuti izjemno izvedel prosti strel s 25 metrov, poslal žogo preko živega zidu in zadel zgornji desni kot. V 83. minuti je nato le še potrdil zmago gostov. Po globinski podaji Matíasa Fernándeza je stekel za okroglim usnjem in ga nato elegantno poslal preko vratarja Jasmina Burića.

Še nekoliko višjo zmago je zabeležil St. Etienne. Francozi so bili doma s 3:0 boljši od ukrajinskega Dnipra, proti lanskemu finalistu tega tekmovanja pa je zadel tudi Robert Berić. Napadalec iz Krškega je bil uspešen v 52. minuti, ko je zadel za 2:0

Do vseh treh točk je prišel tudi Bojan Jokić z Villarrealom. Slovenski reprezentant in kolegi so na tekmi z Dinamom iz Minska zaostajali od 69. minute, a so nato izkoristili enajstmetrovko, zmago pa jim je zagotovil avtogol domačih v 86. minuti. Jokić je odigral celotno srečanje.

Tim Matavž je ob zmagi Augsburga nad nizozemsko ekipo AZ na zelenici prebil 55 minut, nato pa je bil zamenjan. Ob njegovemu odhodu z igrišča so gostitelji vodili z 2:1, do konca dvoboja pa so še dvakrat zadeli v polno. Junak dvoboja je bil s hat-trickom Argentinec Raúl Bobadilla.

Manj zadovoljna sta bila tokrat Ažbe Jug in Gregor Balažic.Sporting si je privoščil neprijeten poraz na gostovanju pri albanskem Skënderbeu s kar 0:3, Jug pa kot tretji vratar lizbonskega kluba znova ni bil v kadru Portugalcev. To bi se moralo spremeniti na naslednji tekmi, saj je prvi vratar levov Rui Patrício tokrat prejel rdeči karton. Še višji poraz so doživeli nogometaši Partizana, za črno-bele pa je le prvih 26 minut odigral Balažic. Ob njegovem odhodu je bil na semaforju izpisan rezultat 2:1, do konca tekme pa je Athletic Bilbao zmago povišal na 5:1.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.