Šport > Nogomet
1113 ogledov

Eden izmed stebrov slovenske reprezentance menja klub

Jasmin Kurtić, Josip Iličić, Slovenija, San Marino Anže Petkovšek
Kurtić bo kariero nadaljeval v Romuniji.

Dolgoletni slovenski nogometni reprezentant Jasmin Kurtić bo kariero po dveh sezonah pri grškem Paoku nadaljeval v Romuniji. Kot je sporočil 34-letnik prek družbenih omrežij, se iz italijanske Parme po poteku pogodbe kot prost igralec seli k romunski ekipi Universitatea Craiova.

Belokranjec, ki je imel v minuli sezoni težave s poškodbo, je danes podpisal enoletno pogodbo s prvoligašem Craiovo, do konca junija 2024, so potrdili pri romunskem klubu. Eden od stebrov slovenske reprezentance, za katero je zbral 83 nastopov in dva zadetka, bo za enoletno pogodbo pri Craiovi prejel 400.000 evrov, poroča romunski prosport.

Kurtić je sicer kariero začel pri domači Beli Krajini, pred odhodom v tujino pa je v Sloveniji nosil še dres Gorice. Večino svoje kariere je preživel v Italiji, kjer je nastopal za Palermo, Varese, Sassuolo, Torino, Fiorentino, Atalanto, SPAL in Parmo, zadnji dve sezoni pa je igral v Grčiji za Paok.

Universitatea Craiova je minulo sezono romunskega prvenstva končala na četrtem mestu, v svoji zgodovini pa je bila trikrat romunski prvak, šestkrat pokalni prvak in enkrat superpokalni zmagovalec. Za klub igra tudi stari znanec slovenskih zelenic, ki je nosil dres tako Olimpije kot Maribora, Alexandru Cretu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice