Šport > Nogomet
22104 ogledov

Srbi znoreli: "Škandal! Odvratna poteza Slovenca"

Jasmin Kurtić Print Screen
Srbski mediji se v en glas hudujejo nad potezo slovenskega nogometnega reprezentanta Jasmina Kurtića.

Slovenska nogometna reprezentanca je na četrti tekmi lige narodov po preobratu iztržila točko proti Srbiji (2:2). Slovenci, ki jih je ob odsotnosti Matjaža Keka spet vodil Boštjan Cesar, so tako močno popravili vtis s prve medsebojne tekme, ki so jo Srbi dobili s kar 4:1. 

Slovenija : Srbija Liga narodov Šport Slovenija z izjemnim preobratom do točke proti Srbiji!

Tudi na sinočnji tekmi so gostje hitro prevzeli pobudo in ob bučni navijaški podpori po dobre pol ure igre že vodili z dvema goloma prednosti. Slovenci so v drugem delu uspeli odgovoriti ter z borbeno predstavo nadoknadili velik zaostanek.

V 48. minuti je po podaji Andraža Šporarja z leve strani zaostanek znižal Adam Gnezda Čerin z nizkim strelom s približno desetih metrov, samo pet minut kasneje pa je bil ob pomoči Jasmina Kurtića natančen še Benjamin Seško.

Tekma na stadionu Stožice je minila brez kakšnih posebnosti, za nekaj razburjenja pa je po zadnjem sodniškem pisku poskrbel slovenski reprezentant Jasmin Kurtić, ki se je med pozdravom s soigralcem pri grškem PAOK-u Andrijo Živkovićem prijel za svojo moškost ter tako poslal sporočilo srbskim navijačem, ki so mu očitno stopili na živec. Srbskemu reprezentantu provokacija ni bila najbolj povšeči, zato je hitro poskrbel, da je njegov klubski kolega prenehal s tovrstnim početjem.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Prostaška gesta Slovenca proti srbskim navijačem: Kurtić se je prijel za organ, Živković ga je umiril," so incident opisali novinarji srbskega spletnega portala Telegraf.rs. "Kurtić se je zapletel v verbalni obračun z navijači in se odzval na neprimeren način," dodajajo v članku.

Precej dramatično so dogajanje povzeli tudi pri portalu Mondo.rs. "Škandal! Slovenec brutalno provociral Srbe v Ljubljani. Odvratna poteza po koncu tekme, Srb "skočil" na njega," piše omenjeni medij in v prispevku dodaja, da je Kurtić pokvaril "lep nogometni večer", v katerem je "Srbija v prvem polčasu prikazala sijajno igro, Slovenci pa so v drugem dokazali, da še niso za staro šaro."

"Sramotna poteza slovenskega reprezentanta: s prostašim obnašanjem provociral Srbe," pa o incidentu piše portal Blic.rs in dodaja: "Kurtić se je vedel nešportno. Poslal je 'sporočilo' srbski klopi in navijačem, ne da bi imel za to kakšen poseben razlog."

Slovenska reprezentanca je po remiju z Norveško pred štirimi dnevi v Oslu sinoči v Ljubljani proti Srbiji osvojila še drugo točko v ligi narodov. Kljub temu ostaja na zadnjem mestu v svoji skupini.

SKUPINA 4: 

1. NORVEŠKA 10 TOČK
2. SRBIJA 7 
3. ŠVEDSKA 3
4. SLOVENIJA 2

Komentarjev 4
  • Ender3 15:55 13.junij 2022.

    Jasmin je hotel povedati, da lahko igra nogomet z možgani tam spodaj. Za to pa igrajo v tem slogu, luzerji ...

  • bljitva 13:19 13.junij 2022.

    Jasmin Kurtic Slovenec?... hahaa...

  • Pepe007 11:17 13.junij 2022.

    Če od 6-ih možnih točk, dobiš 1, nasprotnik pa 4, potem ne vem, če obstaja resen razlog za tak odziv profesionalca.

Sorodne novice