Šport > Nogomet
79526 ogledov

Kek že bivši? Ne boste verjeli, kdo naj bi ga zamenjal

MATJAŽ KEK Saša Despot
Ali je Matjaž Kek že odvodil svojo zadnjo tekmo na klopi slovenske nogometne reprezentance?

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah igrala še četrto tekmo v ligi B lige narodov. Potem ko je uvodoma doma izgubila proti Švedski ter si privoščila pravo blamažo v Srbiji, je z Norveške prinesla do sedaj edino točko. Zdaj pa jo spet čaka srbska vrsta. Ta je prvo medsebojno tekmo dobila s 4:1.

Zaenkrat še ni jasno, kdo bo proti Srbiji vodil našo reprezentanco, potem ko je "začasni selektor" Boštjan Cesar pojasnil, da se selektor Matjaž Kek po okužbi z novim koronavirusom počuti bolje, ampak še ni jasno, ali bo na tekmi lahko vodil naše nogometaše.

Kek je zaradi okužbe s koronavirusom že izpustil tekmo na Norveškem, tako da je povsem možno, da je bila tekma v Srbiji zadnja, ki jo je odvodil v vlogi slovenskega selektorja.

Matjaž Kek | Avtor: Profimedia Profimedia

Na spletu se je namreč pojavila novica, da Matjaž Kek v ponedeljek, ne glede na rezultat tekme s Srbijo, zapušča slovensko reprezentanco.

Novico je preko svojega Twitter profila delil odgovorni urednik Planet TV-ja Mirko Mayer, ki naj bi izvedel, da bo Nogometna zveza Slovenije v ponedeljek prekinila sodelovanje z enim najuspešnejših slovenskih selektorjev, ki pa v zadnjih letih ni uspel ponoviti uspehov iz prejšnjega mandata.

Kek je namreč slovensko reprezentanco vodil že med leti 2007 in 2011, ko je uspel Slovenijo drugič v zgodovini popeljati na Svetovno prvenstvo, na slovensko klop pa je ponovno sedel leta 2018.

Matjaž Kek | Avtor: Anže Petkovšek Matjaž Kek in Radenko Mijatović Anže Petkovšek

S Slovenijo je bil neuspešen v kvalifikacijah za Evropsko in Svetovno prvenstvo, je pa zato našo reprezentanco popeljal v B ligo Lige narodov, kjer trenutno nastopa. Slovenijo je v svojem drugem mandatu vodil na 35 tekmah, na katerih je zbral 14 zmag, 11 neodločenih izidov in 10 porazov.

Mayer pa je za konec tudi še razkril, koga naj bi pri NZS želeli za novega selektorja. To naj bi bil nihče drug kot legendarni Zlatko Zahović.

Komentarjev 5
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 06:07 13.junij 2022.

    Mislim, da Zahović ni najboljša izbira, mal preveč je poln sam sebe in prenapihnjen je že dolgo časa?

  • Avatar Dux_Ursus
    Dux_Ursus 15:17 12.junij 2022.

    Zahović bo kupil NZS, Čeferina in še Šmarno goro za povrh.

  • Ender3 12:49 12.junij 2022.

    Kek, hvala bogu, da odhaja. !!

Sorodne novice