Šport > Nogomet
12288 ogledov

Zvezdnika Norvežanov šokirana nad Slovencem: "Je eden najboljših na svetu!"

Norveška : Slovenija Profimedia
Po tekmi med Norveško in Slovenijo se največja zvezdnika Norvežanov nista mogla načuditi predstavi Jana Oblaka.

Brez dvoma je slovenski čuvaj mreže Jan Oblak ob Petru Stojanoviću zaenkrat daleč najboljši igralec v vrstah Slovenije v letošnji Ligi nacij.

Norveška - Slovenija Z igralcem manj Šport Slovenci so se tokrat prikazali v drugačni luči

Potem ko je zelo dobro branil na tekmi proti Srbiji ter preprečil še večjo blamažo Slovenije, pa čeprav je prvič v reprezentančni karieri prejel kar štiri zadetke, je bil junak naše reprezentance tudi na tekmi proti Norveški, ko je zaklenil vrata pred zvezdniki norveške reprezentance.

In če govorimo o zvezdnikih norveške reprezentance, nikakor ne moremo mimo enega najboljših nogometašev in najbolj vročih napadalcev na svetu, novega člana Manchester Cityja Erlinga Brauta Haalanda.

Norveška : Slovenija | Avtor: Profimedia Profimedia

Slednji je bil v izjemni seriji, saj je na zadnjih sedmih reprezentančnih tekmah vpisal kar 11 zadetkov, zadel pa je na čisto vsaki, preden se je srečal z Janom Oblakom, pa čeprav se je po izključitve Mihe Blažiča slovenska reprezentanca morala znajti z igralcem manj.

Oblak je naravnost v obup spravljal norveške nogometaše, ki so popolnoma zagospodarili na igrišču v drugem polčasu, nekajkrat pa je dobil tudi neposreden dvoboj z izjemnim Haalandom ter ga povsem spravil ob živce.

Norveška : Slovenija | Avtor: Profimedia Profimedia

Haalandova slaba volja je bila očitna tudi po tekmi. Medtem ko so ostali soigralci vljudno odgovarjali na vprašanja novinarjev, se je mladi zvezdnik napotil naravnost na avtobus, vmes pa je odgovoril le na eno vprašanje, kaj lahko pove o tekmi.

Bil je zelo redkobeseden, toda njegova izjava pove vse: "Oblak, Oblak, Oblak!" se je glasil Norvežanov povzetek tekme in ni bil daleč od resnice.

Norveška : Slovenija | Avtor: Profimedia Profimedia

Dosti zgolj pa je bil zgovoren drugi veliki zvezdnik norveške reprezentance, ki si po prestopu iz Real Madrida kruh trenutno služi pri londonskem Arsenalu, Martin Odegaard.

"On je res eden najboljših na svetu, tudi danes je bil izjemen. Zdi se, da je vedno na pravem mestu, žoga vedno leti v njegovo smer. Res je odličen vratar in lahko ste srečni, da ga imate."

 

Jan Oblak, Tine Radinja, Škofja Loka Priznanje Gorenjska Jan Oblak, "škofjeloška hobotnica", bo častni občan Krizni sestanek Šport Slovenci so si nalili čistega vina: "Vsak je lahko povedal, če ga kaj moti"
Komentarjev 1
  • optimist11 21:52 10.junij 2022.

    Oblak se zadržuje preveč na črti. Pogrešam izhode iz vrat pri predložkih, vsaj do 5m črte.

Sorodne novice