Šport > Nogomet
4350 ogledov

Slovenija z izjemnim preobratom do točke proti Srbiji!

Slovenija : Srbija Profimedia
Slovenska nogometna reprezentanca je na svoji zadnji junijski tekmi lige B lige narodov v Stožicah igrala neodločeno 2:2 proti Srbiji. Prvi polčas so Srbi dobili z rezultatom 0:2, a je Slovenija že kmalu po začetku drugega uspela priti do izenačenja in končnega rezultata.

Slovenska nogometna reprezentanca je v nedeljo zvečer odigrala še četrto tekmo v ligi B lige narodov. Potem ko je uvodoma doma izgubila proti Švedski ter na gostovanju v Srbiji, je z Norveške prinesla točko vzpodbude, zdaj pa je prišla do točke še proti Srbiji, ki nam je na prvi medsebojni tekmi prizadejala enega hujših porazov v zadnjem času. Slavila je namreč kar s 4:1.

Slovenijo je tudi tokrat vodil Boštjan Cesar, saj zaradi okužbe z novim koronavirusom še vedno ni bilo v kadru selektorja Matjaža Keka, ki je tako morda že končal svoj drugi mandat na slovenski klopi.

MATJAŽ KEK Šok iz reprezentance Šport Kek že bivši? Ne boste verjeli, kdo naj bi ga zamenjal

V prvi postavi je namesto kaznovanega Mihe Blažiča v osrčju obrambe začel Jaka Bijol, namesto prav tako kaznovanega Petra Stojanovića pa je priložnost od začetka dobil Žan Karničnik. V ekipo se je vrnil Miha Zajc, ki je deloval za napadalcema Žanom Celarjem in Benjaminom Šeškom.

Čeprav je slovenski vezist Adam Gnezda Čerin pred dnevi povedal, da je točka z Norveške pomembna za samozavest, te danes na igrišču v prvem polčasu nikakor ni bilo opaziti. Tudi tokrat so Srbi ob bučni podpori svojih navijačev hitro stvari postavila na zanje pravo mesto, v prvem polčasu so povsem prevladovali in neprenehoma povzročali težave slovenski obrambi ter prišli do vodstva z 2:0. 

Srbija je začela odločneje, po nekaj minutah je Jan Oblak prvič posredoval po strelu z glavo Aleksandra Mitrovića. A s tem je zgolj prestavil neizbežno. Srbija je povedla že v osmi minuti, ko je Filip Mladenović podal globoko v kazenski prostor, kjer se je odlično znašel Andrija Živković in z glavo iz neposredne bližine mimo Oblaka poslal žogo v mrežo! 

Slovenija : Srbija | Avtor: Profimedia Profimedia

Gostje so tudi po zadetku še naprej Slovence držali na njihovi polovici. Dušan Tadić je v 12. minuti za malo zgrešil cilj s strelom malce zunaj kazenskega prostora. V 19. minuti pa so dotlej povsem podrejeni domačini izpeljali prvo obetavno akcijo, a je na koncu Šeško slabo sprejel žogo, tako da so Srbi razčistili na vrhu kazenskega prostora.

V 30. minuti je Šeško po lepi akciji poskusil s približno 20 metrov, Vanja Milinković-Savić pa je žogo odbil v kot. Le malce pozneje pa je pred vrati žogo zgrešil Celar. Končni rezultat prvega polčasa pa je v 35. minuti postavil Mitrović. Tadić je mojstrsko preigral Gnezdo Čerina, s strani nevarno podal pred vrata, Mitrović pa je z glavo poslal žogo v spodnji desni kot mreže!

A če je prvi polčas povsem pripadel Srbiji, je Slovenija naravnost sanjsko odprla drugega. Gnezda Čerin je v 48. minuti prejel lepo podajo rezervista Andraža Šporarja in sprožil po tleh v spodnji desni kot mreže ter z izjemnim zadetkom premagal Milinković-Savića. Tu pa se Slovenija ni zaustavila. Že v 53. minuti je Šeško zadel s sijajnim strelom v spodnji desni kot mreže, potem ko mu je v kazenski prostor izvrstno podal Jasmin Kurtić. 

Slovenija : Srbija | Avtor: Profimedia Profimedia

V 61. minuti so imeli Slovenci protinapad tri na dva, na koncu pa je Šeško žogo poslal v vratarjevo naročje. Pozneje so Srbi spet prevzeli nadzor nad igro, nekajkrat poskrbeli za malce bolj vroče dogajanje v in okoli kazenskega prostora gostiteljev, prišli do nekaj strelov, a brez uspeha. Tudi v 83. minuti je ostalo pri 2:2 po novem zgrešenem poskusu gostov, streljal je Luka Jović. Slovenci pa so ob koncu tudi še nekajkrat poskusili z napadi, toda niso prišli do zaključnih strelov in tekma se je končala z delitvijo točk.

Z desetimi točkami je tako vodilna v skupini B4 Norveška, ki je z dvema goloma Erlinga Brauta Haalanda pred tem doma premagala Švedsko s 3:2. Slovenija je tako junijski del končala s po dvema porazoma in remijema in je še vedno zadnja v skupini B4 z dvema točkama.

Septembra Slovenijo čakata še obračuna z Norveško doma in s Švedsko v gosteh.

 

* Stadion Stožice, gledalcev 13.782, sodniki: Mariani, Bindoni, Tegoni (vsi Italija).
* Strelci: 0:1 A. Živković (8.), 0:2 A. Mitrović (35.), 1:2 Gnezda Čerin (48.), 2:2 Šeško (53.).
* Slovenija: Oblak, Mevlja (od 84. Gorenc Stanković), Bijol, Brekalo (od 46. Balkovec), Sikošek (od 78. Verbič), Kurtić, Gnezda Čerin, Karničnik, Zajc (od 46. Črnigoj), Celar (od 46. Šporar), Šeško.
* Srbija: V. Milinković-Savić, Pavlović, Veljković, Milenković, Grujić (od 65. S. Milinković-Savić), Maksimović (od 85. Račić), Mladenović (od 56. Jović), A. Živković (od 46. Radonjić), Lukić (od 56. Kostić), Tadić, A. Mitrović.
* Rumeni kartoni: Sikošek, Kurtić, Gnezda Čerin, Karničnik, Gorenc Stanković; Grujić.
* Rdeči kartoni: /.

 

Ko ni Oblaka, Haaland na starih tirih

Druga tekma skupine B4 lige narodov se je končala po slovenskih željah. Vodilna Norveška je na domačem igrišču s 3:2 premagala Švedsko in se tako oddolžila navijačem za remi s Slovenijo. Švedi tako ostajajo pri eni zmagi, v Ljubljani so bili boljši le od Slovenije, s katero se bodo v nadaljevanju lige merili za obstanek.

Norveški zvezdnik Haaland se je očitno oddahnil, ko na golu tekmecev ni bilo slovenskega vratarja Jana Oblaka, ki mu je na prejšnji tekmi z obrambami paral živce. Tokrat je namreč novi napadalec Manchester Cityja dosegel dva gola, enega sicer iz enajstmetrovke, poleg tega pa vpisal še asistenco pri zadetku Alexandra Soerlotha.

Šport: Potrditev, da je Haaland resnično izrekel tisto o Oblaku! - Erling Braut Haaland Tu je posnetek Šport Potrditev, da je Haaland resnično izrekel tisto o Oblaku!

Švedi so sicer v zadnjih trenutkih tekmece nekoliko prestrašili, po veliki napaki vratarja je v sodniškem dodatku Viktor Gyökeres znižal na 2:3, bili so potem še nevarni, vendar do izenačenja niso prišli. Prvi gol za Švede je za znižanje na 1:2 dosegel Emil Forsberg.

Španci so prevzeli vodstvo v skupini A2. Z goloma Carlosa Solerja v prvem in Pabla Sarabie v drugem so doma premagali Češko in na lestvici prehiteli Portugalsko, ki je z 0:1 izgubila v Švici. Edini gol za ekipo, ki je osvojila prve točke, je že v prvi minuti dosegel Haris Seferović.

Španska nogometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

V skupini C2 je Grčija zabelila še četrto zmago in je še naprej stoodstotna, tokrat je z 2:0 premagala Kosovo. Gostitelji so odpor tekmecev zlomili v zadnjem delu, gola so dosegli v 71. in v sodnikovem dodatku.

Na drugi tekmi skupine sta se v Belfastu srečali ekipi z dna lestvice. Dolgo časa je kazalo na prvo zmago Cipra, ki je v 51. minuti z drugim golom Andronikosa Kakulisa povedel z 2:0, toda Jonny Evans je v četrti minuti sodnikovega dodatka izenačil, tako da sta ekipi na lestvici z dvema točkama še naprej izenačeni.

V skupini C4 sta že bili odigrani obe tekmi. Gruzija prvič po treh tekmah ni zmagala, z Bolgarijo se je na domačem igrišču razšla z neodločenim izidom 0:0. Drugouvrščena Severna Makedonija je bila uspešnejša, Gibraltar je premagala s 4:0, vse gole pa dosegla v prvem polčasu. Dva zadetka je dosegel Bojan Miovski.

V najmanj kakovostni skupini je Malta doma premagala San Marino z 1:0.

 

* Izidi, 3. krog:
- nedelja, 12. junij:
- liga A:
- skupina 2:
Španija - Češka          2:0 (1:0)
Švica - Portugalska      1:0 (1:0)

- lestvica:
1. Španija            4  2  2  0  6:3   8
2. Portugalska        4  2  1  1  7:2   7
3. Češka              4  1  1  2  4:7   4
4. Švica              4  1  0  3  2:7   0

- liga B:
- skupina 4:
Norveška - Švedska        3:2 (1:0)
Slovenija - Srbija        2:2 (0:2)

- lestvica:
1. Norveška           4  3  1  0  6:3  10
2. Srbija             4  2  1  1  7:4   7
3. Švedska            4  1  0  3  5:6   3
4. Slovenija          4  0  2  2  3:8   2

- liga C:
- skupina 2:
Severna Irska - Ciper   2:2 (0:1)
Grčija - Kosovo         2:0 (0:0)

- lestvica:
1. Grčija             4  4  0  0  7:0  12
2. Kosovo             4  2  0  2  5:5   6
3. Severna Irska      4  0  2  2  4:6   2
4. Ciper              4  0  2  2  2:7   2

- skupina 4:
Gruzija - Bolgarija            0:0 (0:1)
Severna Makedonija - Gibraltar 4:0 (4:0)

- lestvica:
1. Gruzija            4  3  1  0 12:2  10
2. Severna Makedonija 4  2  1  1  7:4   7
3. Bolgarija          4  0  3  1  4:7   3
4. Gibraltar          4  0  1  3  1:11  1

- liga D:
- skupina 2:
Malta - San Marino       1:0 (1:0)

- lestvica:
1. Estonija           2  2  0  0  4:1   6
2. Malta              3  2  0  1  4:2   6
3. San Marino         2  0  0  2  0:5   0
Komentarjev 1
  • jakec1575 22:07 12.junij 2022.

    neefikastnost?????????????? ce ze neefektivnost.

Sorodne novice