Šport > Nogomet
5605 ogledov

Andora z najlepšim golom Lige narodov! Vratarja premagali s svoje polovice

Andora : Lihtenštajn Reševalni pas/Twitter
Desni bočni branilec Andore je poskrbel za najbolj spektakularen zadetek letošnje Lige narodov, potem ko je nasprotnikovega vratarja premagal kar iz svoje polovice.

Liga narodov je za mnoge nogometne zvezde nepomembno in nepotrebno tekmovanje, še posebej po koncu napornih klubskih sezon, v katerih so najbolj obremenjeni nogometaši odigrali celo več kot 60 tekem.

Toda nihče ne more reči, da ni atraktivna. Iz dneva v dan nam nudi obračune med najboljšimi reprezentancami sveta in skrbi, da se med seboj merijo čim bolj izenačene ekipe.

Na ta način se da uživati celo v tekmah, ki jih igrajo reprezentance ranga Andore in Lihtenštajna, saj slednje nenadoma več ne služijo zgolj za izboljšanje gol-razlike ostalim reprezentancam, temveč lahko proti sebi enakovrednemu nasprotniku prikažejo zelo gledljive nogometne predstave.

Tako je bilo tudi v tem primeru, ko sta v tretjem krogu Lige narodov skupine D merili ravno prej omenjeni reprezentanci, Andora pa je na domačem igrišču slavila z 2:1. In prav na tej tekmi, ne na kakšni od Nemčije, Francije, ali Portugalske, smo bili priča verjetno celo najlepšem zadetku celotnega tekmovanja.

Avtor zadetka je bil nogometni anonimnež Txus Rubio, ki se je dokopal do žoge malce pred sredino terena, na svoji polovici igrišča. Ko je videl, da je gostujoči vratar nekoliko zapustil vrata, ni niti za trenutek pomišljal, temveč je kot iz topa ustrelil na gol.

Cel stadion v Andorri la Velli je zgolj v nejeveri spremljal, kako žoga v čudežnem loku leti preko nasprotnega vratarja in na veliko slavje domačih navijačev konča v mreži.

Liga narodov v vsej svoji lepoti!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice