Šport > Nogomet
22 ogledov

El Clasico bo izjemno varovan

Santiago Bernabeu žoga Liga prvakov Madrid Inter Bayern finale EPA
Na stadionu Santiago Bernabeu bo za varnost skrbelo 1.800 agentov, pred njim bodo policisti na konjih, na delu pa bodo tudi psi, ki lahko zavohajo eksplozivna sredstva.

Španski minister za notranje zadeve Jorge Fernandez Diaz ni želel odpovedati sobotneg velikega derbija med madridskim Realom in Barcelono, poskrbel pa je, da bo varnost na stadionu Santiago Bernabeu zelo poostrena.

Poleg 1.8000 agentov, policistov na konjih in psov bodo nad stadionom bdeli helikopterji, nihče brez vstopnice pa se objektu ne bo smel približati na manj kot 1000 metrov. Vsakdo, ki si bo želel ogledati veliki derbi španskega nogometa, bo moral skozi tri podrobne preglede, med tekmo pa se bodo policisti nahajali tudi v kanalizaciji.

V zadnjem tednu so teroristi sicer želeli napasti pariški Stade de France, trije samomorilci so se z bombami razstrelili pred stadionom, zaradi resnih groženj pa sta bili odpovedani tudi reprezentančni tekmi v Bruslju med Belgijo in Španijo ter v Hannovru med Nemčijo in Nizozemsko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.