Šport > Nogomet
760 ogledov

Eriksen z defibrilatorjem trenira pri vrhunski ekipi

Christian Eriksen Ajax Reševalni pas/Twitter
Lani je na Euru izgubil zavest na tekmi Danske s Finsko, na terenu so ga zdravstveni delavci morali oživljati.

Danski nogometaš Christian Eriksen, ki se je dramatično zgrudil na lanskem evropskem prvenstvu in je trenutno brez kluba, se pol leta po dogodku pripravlja pri svojem nekdanjem klubu Ajaxu, sporočilo nizozemskega kluba danes povzemajo agencije.

Devetindvajsetletni Danec, ki je trenutno brez pogodbe, ta teden trenira z drugo ekipo Ajaxa. "Legends are always welcome (Legende so vedno dobrodošle; op. STA)," so na tviterju zapisali pri amsterdamskem klubu.

"Zelo sem vesel, da sem tukaj. Pri Ajaxu poznam ljudi in počutim se kot doma, saj sem bil tukaj zelo dolgo," pa pravi Eriksen. Želi si, da bi bil čim prej spet v vrhunski formi, "da bom, če bom našel nov klub, tam lahko spet pokazal dobre predstave."

Eriksen je na lanskem EP izgubil zavest na tekmi Danske s Finsko in na terenu so ga zdravstveni delavci morali oživljati. Kariero bi nato moral nadaljevati pri milanskem Interju, a sta klub in igralec pogodbo prekinila, saj igralec, ki so ga oživljali z defibrilatorjem, ne sme igrati v italijanski Serie A. Eriksenu so po dogodku na Euru z operacijo vstavili srčni defibrilator, kar je bila dodatna ovira za igranje med italijansko elito.

Nogometaš zdaj išče nov klub. Nazadnje so mediji omenjali angleški Brentford. Igralske izkušnje namreč potrebuje tudi nogometaš, ki želi konec leta na svetovnem prvenstvu v Katarju spet zaigrati za reprezentanco.

Erikson je k Ajaxu prišel že v mladih letih in leta 2010 zaigral za prvo ekipo. Po treh letih se je preselil k Tottenhamu, leta 2020 pa v Inter.

Ousmane Coulibaly Video Šport Grozljivka: zastoj srca v živo!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice