Šport > Nogomet
767 ogledov

"Trener mi je rešil življenje, pred kratkim je opravil tečaj"

Charlie Wyke Profimedia
Nogometaš se je zgrudil na treningu, rešil ga je tečaj oživljanja, ki so ga opravili v klubu.

Osemindvajsetletni napadalec angleškega Wigana Charlie Wyke je prejšnji ponedeljek na treningu doživel zastoj srca. Na pomoč mu je kot prvi priskočil trener Leam Richardson, hitro je pritekel tudi klubski zdravnik Jonathan Tobin s svojo ekipo. Po prvi oskrbi so ga prepeljali v bolnišnico v Wiganu, kasneje pa premestili v Liverpool Heart and Chest Hospital v Liverpoolu.

Slednjo je Wyke zdaj že zapustil. "Rad bi se zahvalil klubskim zdravnikom in celotnemu osebju v bolnišnicah," je dejal nogometaš.

"Zdi se mi pomembno, da javnosti predstavim svojo zgodbo. Moje življenje je bilo rešeno po zaslugi trenerja in doktorja Tobina, moja zgodba pa bo morda pripomogla še k rešitvi kakšnega drugega življenja," je še izjavil Wyke in nadaljeval: "Kot veste, sem se zgrudil med treningom, utrpel sem zastoj srca in potrebno je bilo oživljanje. Povedali so mi, da mi je življenje rešilo le hitro posredovanje trenerja, ki je začel z oživljanjem, nato pa je z njim nadaljeval doktor Tobin. Večno jima bom hvaležen, prav tako vsem soigralcem in ostalemu zdravniškemu osebju kluba. Tu sem, da spregovorim o tej izkušnji." 

"Na srečo so v klubu prav pred nekaj tedni opravili tečaj oživljanja, kar se je v mojem primeru izkazalo za rešitev, saj je trener natanko vedel, kaj mora narediti pri oživljanju na zelenici. Mislim, da to daje močno sporočilo o tem, kako pomembno je, da trenerji in strokovni štab opravijo takšen tečaj," je svojo zgodbo zaključil Wyke.

Njegovi soigralci so konec minulega tedna nato v gosteh z 2:1 premagali Plymouth, zadetek pa proslavili z dresom nesrečnega nogometaša. 

"Podpora mojih soigralcev je bila v zadnjih dneh neverjetna. Gesta z mojim dresom kaže na to, kako odlični fantje so tu pri Wiganu. Slišal sem, da so navijači peli moje ime, ko sem tekmo gledal v bolnišnici. To je bilo zame nekaj izjemnega, resnično sem hvaležen za podporo. Sprejel sem na tisoče sporočil, tudi iz drugih klubov. Velika moralna podpora je bilo videti fotografijo, ki so mi jo poslali tudi nekdanji soigralci pri Sunderlandu."

"Zdaj se veselim tega, da bom nekaj časa preživel s sinom, partnerico, družino in prijatelji. A komaj čakam tudi to, da se bom vrnil na treninge, da bom videl fante in začel z lažjimi napori. Z njimi bom začel svoj povratek, upam, da bom lahko normalno treniral že v naslednjem letu," je sklenil Wyke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice