Šport > Euro 2020
2860 ogledov

Doživljal podobne reči kot Eriksen, a zdaj vseeno igra na Euru

Daley Blind Epa
"Pustite Christiana pri miru!"

Danski nogometni zvezdnik Christian Eriksen se je zgrudil na tekmi prvega kroga evropskega prvenstva, zdravniki pa so mu po zastoju srca rešili življenje z oživljanjem. Član Interja je v zadnjih dneh dobro okreval, že v petek pa je tako smel zapustiti bolnišnico.

Večina ljudi je sicer prepričanih, da je njegove športne poti konec, a tako ne meni nizozemski reprezentant Daley Blind. Ta se je v preteklosti moral spopasti s podobnimi nesrečnimi zadevami, a vseeno nosi oranžni dres na tokratnem evropskem prvenstvu. Tako kot Eriksenu so tudi njemu z operativnim posegom vsadili kardioverter defibrilator oziroma srčni spodbujevalnik. Ta z impulzi reagira, ko zazna aritmijo.

"Ko se je to zgodilo meni, mi je celoten svet pravil, da je z mano konec, da nikoli več ne bom mogel igrati. Poglejte, kje sem sedaj. Zato vsem pravim, da pustijo Christiana pri miru. Sam sem se počutil pripravljenega in dovolj sproščenega za vrnitev, ko sem dobil zeleno luč s strani zdravnikov v bolnišnici in s strani Ajaxovega medicinskega štaba," je za Metro dejal 31-letni Blind.

"Ni bilo razloga, da ne bi več mogel igrati na najvišji ravni. Najpomembneje je imeti 'čisto' glavo. Ni  me bilo strah. Preprosto sem bil samo srečen, da sem lahko znova del ekipe. Ko ti doktorji dovolijo znova zaigrati, si vesel zaradi tega, ne razmišljaš o napetostih in strahu," je še dejal Nizozemec, ki je prvič težave s srcem imel na tekmi lige prvakov med Ajaxom in Valencio decembra 2019, ko se mu je zvrtelo. Postavljena diagnoza se je glasila: vnetje srčne mišice.

A sledila je še slabša epizoda, avgusta 2020 se je zgrudil sredi zelenice. Posnetki nemočnega Eriksona so ga spravili v jok. "Ti prizori so mi bili tako zelo znani. Vse se je zdelo tako živo, zato je bilo zame vse skupaj zelo čustveno. Moral sem splezati čez veliko psihično prepreko, da sem lahko naslednji dan odigral tekmo za Nizozemsko. Vse emocije so prišle na plan. Ponosen sem, da sem lahko odigral toliko minut na dvoboju z Avstrijo. To mi je uspelo, a je bilo težko," je povedal Blind, ki je zajokal po zmagi z 2:0 proti Avstriji.

Daley Blind | Avtor: Epa Epa

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice