Šport > Nogomet
21 ogledov

Evra: ''Ronaldo, pridi domov!''

patrice evra manchester united EPA
Nogometaš Manchester Uniteda Patrice Evra je Cristiana Ronalda pozval, naj se vrne na Old Trafford. Francoski reprezentant je prepričan, da bodo v Angliji njegovi dosežki dobili veljavo, ki si jo zaslužijo.

Štiri leta je minilo, odkar je Cristiano Ronaldo zapustil Manchester United in se preselil k Real Madridu. Portugalec so spomladi vrača ''domov'', ko se bo beli balet z rdečimi vragi udaril v osmini finala Lige prvakov.

cristiano ronaldo | Avtor: Reuters Reuters
Ronaldo je v zadnjih letih ostal brez številnih individualnih nagrad, prav tako pa je prepričan, da njegovi dosežki v Realu niso dovolj cenjeni, čeprav je v 169 nastopih v dresu galaktikov zabil že 170 golov. Patrice Evra je zato prepričan, da je prišel čas za vrnitev v Manchester United. ''Večkrat sem bil v stiku z njim. Še vedno ima rad Manchester United in ga pogreša. Pri Realu je storil nekaj izjemnega, podrl vse rekorde, vendar mu niso izkazali spoštovanja, ki si ga zasluži. Ko je igral v Angliji, so ga imeli radi igralci, trener in navijači. On je zmagovalec, vendar želi, da ga imajo ljudje radi. Manchester United pogreša zato, ker je bil njegov dom. Vedno pravim, da upam, da se bo vrnil, saj je to njegov dom. Če hoče osvojiti zlato žogo, se mora vrniti v Manchester,'' je povedal Evra.

Ronaldo je nagrado za najboljšega nogometaša prejel leta 2008, v zadnjih letih pa ga je na individualni ravni zasenčil Lionel Messi. Kljub temu je Evra prepričan, da je Ronaldo boljši. ''Ronny je neverjeten igralec, najboljši na svetu. Boljši je od Messija. Ne zato, ker je moj prijatelj ali ker sem igral z njim, ampak zato, ker ima vse. Messi je neverjetn, ampak Ronaldu uspeva brez pomoči ostalih. V Madridu mora zadevati iz priložnosti, ki jih ustvari sam. Messi ima Xavija in Iniesto,'' je še dodal nogometaš Uniteda.

Ferguson: ''Upam, da se vrne''

patrice evra alex ferguson | Avtor: EPA EPA
Trener rdečih vragov Alex Ferguson ne skriva svoje naklonjenosti do Cristiana Ronalda in je že večkrat priznal, da bi  Portugalca nemudoma sprejel nazaj na Old Trafford. Škotski nogometni strateg vrnitve ne izključuje, vendar priznava, da je zelo malo verjetna. ''Ne zdi se mi mogoče. Prvič, koliko denarja bi bilo potrebno, da ga pripeljemo iz Madrida? Drugič, ne verjamem, da bi nam ga želeli prodati. Nikoli ne veš. Ne vem, kdaj mu poteče pogodba in morda bo želel v kakšen drug klub. Seveda upam, da bi se vrnil,'' je povedal Ferguson.

Legendarni Fergie se zaveda, da Ronaldo predstavlja veliko nevarnost za Manchester, ko se bosta kluba pomerila v osmini finala Lige prvakov. ''V pogodbi z Realom piše, da ne more igrati proti nam. Mislim, da bi bila sramota, če bi zaigral. To ni nobena lojalnost,'' je v šali pripomnil Škot.

Komentarjev 1
  • Lionel 23:14 22.december 2012.

    Kdo pa je ta Evra. En povprečen fusbaler. Povrh vsega pa sploh ne ve kaj govori. Poleg vseh golov, ki jih je Messi dosegu, ki jih je več al manj sam ustvaru, jih je še 50% zrihtu. Tko da Evra ...prikaži več drž se Uniteda pa trudi se kolikor je v tvoji moči.