Šport > Nogomet
527 ogledov

Evropski nogometni gigant pred finančnim kolapsom

Denar
Porto je v velikih težavah...

Dvakratni evropski nogometni prvak Porto se je znašel v velikih finančnih težavah. Do konca junija mora zagotoviti 100 milijonov evrov, da bo lahko poravnal obveze, ki jih v pravilu finančnega "fair playa" zahteva Evropska nogometna zveza (UEFA), je objavil Eurosport.

Čeprav je Porto znan po prepoznavi talentov, ki jih nato poceni kupuje in drago prodaja, se je v zadnjih dveh desetletjih močno zadolžil. Pred desetimi leti je dolg znašal 250 milijonov evrov, nato ga je sicer uspešno zmanjševal, a epidemija novega koronavirusa je reči spet poslabšala.

Vodstvo kluba se trenutno z igralci že pogaja o znižanju plač za 40 odstotkov, z banko, pri kateri se je zadolžil, pa za refinanciranje kredita iz leta 2017.

AS Roma Porto | Avtor: EPA EPA

Neizbežna bo tudi prodaja igralcev, portugalski mediji že poročajo, da se je klub s PSG-jem dogovoril za prestop Brazilca Alexa Tellesa v PSG, branilec naj bi se v francosko prestolnico preselil za 25 milijon evrov odškodnine. Na izhodnih vratih so tudi Danilo Pereira, Jesus Corona, Moussa Marega in Fabio Silva.

Porto je bil dvakrat evropski prvak (1987, 2004), dvakrat je osvojil pokal Uefa, v domačem prvenstvu ima 28 naslovov, a le enega v zadnjih šestih letih.

V letošnjem prvenstvu, ki naj bi se nadaljevalo 30. maja, se za prvo mesto bori z Benfico, deset krogov pred koncem ima pred njo točko prednosti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice