Šport > Nogomet
28 ogledov

Fajić in Smrekar novi okrepitvi Maribora

Mura Olimpija Sretenović Fajić Saša Despot
Iz nogometnega kluba Maribor so sporočili, da so sklenili dogovor o podpisu pogodb z dvema novima okrepitvama. Ekipi se bosta ob začetku zimskih priprav pridružila Nusmir Fajić, ki je podpisal do 31. maja 2016, in Matija Smrekar, ki je z vijoličastimi sklenil pogodbo do 31. maja 2015.

Fajić je dobro znan obraz s slovenskih igrišč, nogometaš iz Bosne in Hercegovine se je že izkazal v dresu Mure. "Prišel sem v velik, odlično organiziran klub, to je vidno na vsakem koraku. Maribor vsako leto dolgo igra v Evropi in verjamem, da bo tako tudi ob mojem igranju v vijoličastem dresu. Ko se je pojavila možnost prestopa, nisem imel dileme. Ni treba dvakrat čakati na klic iz Ljudskega vrta. Ne bom imel težav s prilagajanjem, večino igralcev že poznam. Ekipa Maribora je nad vsemi v slovenski ligi. V tem času, ko sem bil na nasprotni strani, nisem imel priložnosti za boljše rezultate. Ne dvomim, da me zdaj čakajo zmagoviti trenutki," je ob sklenitvi pogodbe, veljavne do 31. maja 2016, dejal Fajić, ki bo 12. januarja dopolnil 26 let.

Drugi novinec je dve leti mlajši Smrekar. "Konkurenca mi ustreza, saj od mene zahteva, da bom še boljši. Veliko tekem bo tudi v spomladanskem delu sezone, vsi bomo dobili priložnost," je ob podpisu pogodbe dejal Smrekar, napadalec s hrvaškim potnim listom, ki se je uveljavil pri Varteksu, nato pa igral za francoski Sedan in belgijski Charleroi. Nove soigralce je že spoznal v prejšnjih tednih med skupnimi treningi, so še sporočili iz mariborskega prvoligaša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.