Šport > Nogomet
27 ogledov

Ferguson se boji bogatih meščanov

ferguson mancini manchester city manchester united EPA
Trener nogometašev Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson je vezista Tottenhama Luko Modriča in belgijskega nogometaša pri Lillu Edena Hazarda že dodal na svoj seznam želja okrepitev, a se zdaj boji, da mu jih bo speljal bogati mestni tekmec Manchester City.

Sir Alex Ferguson želi poleti na Old Trafford pripeljati tri nove okrepitve, na vrhu želja pa sta vezista Luka Modrič in Eden Hazard, za katera je Manchester United pripravljena odšteti tudi 80 milijonov evrov.

Škotski strateg mora pomladiti moštvo, saj sta veterana Ryan Giggs in Paul Scholes blizu temu, da končata kariero. Največjo težavo pri novih okrepitvah predstavlja mestni tekmec Manchester City, ki bi rdečim vragom letos uspel celo speljati prvenstvo. Odkar je bogati šejk Mansour prevzel "meščane" z njimi v Angliji nihče ne zmore tekmovati, ko je treba odšteti znesek za nove okrepitve, niti Manchester United.

"Nihče ne more konkurirati Cityjevi finančni moči. Na trgu je že nekaj časa norišnica, za kar je kriv prav City. Oni dajo vedeti, da so zainteresirani za nekega nogometaša, kar drugim otežuje, oziroma dviga ceno v nerealne okvire," je Ferguson dejal britanskim medijem.

"Brez dvoma se bomo za prihodnjo sezono okrepili z dvema ali tremi nogometaši. Vse bo odvisno od trga. Situacijo moramo sprejeti tako kot je. Dolgoročno bo treba najti mlade, nadarjene nogometaše, ki se bodo v klubu razvili v vrhunske nogometaše. To znamo, v tem smo dobri,“ pravi Škot.

Komentarjev 1
  • bojovi 16:37 07.maj 2012.

    Seveda tale požeruh Mancini hoče vse speljat SAFu. Bemtiš naj se spravi in sam malo skavtira druge igralce ali pa naj pošlje skavte, zato pa so tamle, ne pa čaka da SAF si izbere igralce potem pa misli da lahko ...prikaži več kar pride in pobere mu pred nosom ali kaj. Nč Upam da Hazard ma vsaj trohico pameti in da ne podpiše za City.