Šport > Nogomet
25 ogledov

Ferguson: "Za naslov le tri ekipe"

alex ferguson EPA
Trener Manchester Uniteda, Škot Alex Ferguson, je dejal, da v igri za angleški ligaški naslov vidi le tri ekipe in opozoril svoje moštvo na pomembnost nedeljske tekme s Chelseajem ...

"Chelsea, Manchester City in tudi naša ekipa, so močnejše od vseh ostalih v ligi. Sicer ne moreš biti nikoli povsem prepričan, a bil bi zelo presenečen, če bi se v borbo za naslov vključil še kdo drug," je dejal Alex Ferguson in tako iz kroga favoritov izključil londonska kluba Arsenal in Tottenham.

Manchester United bo v nedeljo gostoval na Stamford Bridgu pri Chelseaju, kjer na prvenstvenem obračunu ni slavil že vse od leta 2002. "Chelsea je še nepremagan in to govori o njihovi konstantni formi. Sicer je pred nami še veliko tekem, a ta je zelo pomembna za nas. Naši rezultati na Stamfordu so neverjetno slabi, a to se mora enkrat spremeniti, upam da že v nedeljo. Nekajkrat smo praznih rok ostali tudi zaradi slabih sodniških odločitev," je pred nedeljskim derbijem povedal Škot.

Na koncu je še pokomentiral igro in postavitev Chelseaja in razkril, da upa, da bo Robin Van Persie še naprej postajal vse boljši in da bo to United vrnilo na vrh lestvice. "Robin se vseskozi izboljšuje in upamo, da bo to naredilo razliko v naš prid. Pripeljali smo ga ravno za to - da bo delal razliko. Je fantastičen igralec in je takoj vplival na našo igro, čeprav je to včasih težko, ko se še privajaš na novo okolje. A tako pač je v velikih klubih, kjer si ne moreš privoščiti stagniranja. Kar pa se tiče Chelseaja... Pripeljali so Hazarda in Oscarja, ki sta zame podoben tip igralca. Z njima je tu še Juan Mata in omenjena trojica je vseskozi za centralnim napadalcem in s takšnim sistemom se ni lahko spopasti. A storili bomo vse, da najdemo pravo pot," je zaključil Fergie.

Komentarjev 1
  • bojovi 19:41 27.oktober 2012.

    No no SAF, v EPL lahko vsak premaga vsakega. GGMU!