Šport > Nogomet
60 ogledov

Francozi trdijo: Messi v PSG ni misija nemogoče

Messi AC Milan Barcelona Liga prvakov EPA
Francoski dnevnik Le Parisien danes poroča, da je Paris Saint-Germain pripravljen za Lionela Messija plačati odkupno klavzulo v višini 250 milijonov evrov.

Francoski mediji poročajo, da se Paris Saint-Germain pripravlja na ''napad'', s katerim bo poskušal Barceloni speljati prvega zvezdnika Lionela Messija.

Le Parisien med razlogi, ki bi Messija lahko prepričali v prestop, našteva težave s špansko davkarijo, nesoglasja z direktorji kluba, nejasnost glede nove pogodbe in prihod brazilskega napadalca Neymarja. Francoski dnevnik poudarja, je PSG eden od redkih klubov, ki si lahko privošči strošek v višini 250 milijonov evrov, prepričani pa so, da bi cena padla na 150 do 180 milijonov, če bi Messi izrazil željo za selitev.

Kompatibilen z Ibrahimovićem

PSG je v poletnem prestopnem roku v svojih vrstah zadržal Thiaga Silvo, na Parku princev pa so ostali tudi vsi ostali pomembni nosilci igre z izjemo trenerja Carla Ancelottija, ki se je preselil k Real Madridu. Vodilni možje francoskega prvoligaša so prepričani, da bi se Messi dobro ujel s prvim strelcem Zlatanom Ibrahimovićem, s katerim sta skupaj igrala na Camp Nouu.

Le Parisien še piše, da je Ibra po odhodu iz Barcelone, kjer se je grdo sporekel s trenerjem Pepom Guardiolo, večkrat poudaril, da je Messi najboljši nogometaš na svetu in da na Camp Nouu ni imel težav z Argentincem, ampak s trenerjem.

Predsednik PSG Nasser Al-Khelaifi si želi fraconski klub povzdigniti med deset najbolj prepoznavnih športnih ekip na svetu, njegova strategija pa vključuje nakup najboljšega nogometaša zadnjih nekaj let.

Komentarjev 1