Šport > Nogomet
17 ogledov

Gattuso na vroči klopi Palerma

Gattusu so popustili živci. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Gennaro Gattuso bo postal novi trener Palerma.

Sicilijanski Palermo, za katerega sta v prejšnji sezoni igrala tudi slovenska reprezentanta Josip Iličić in Jasmin Kurtić, bo po pričakovanjih dobil novega trenerja. Po poročanju Gazzette dello Sport bo to postal dolgoletni igralec Milana in italijanske reprezentance Gennaro Gattuso

Italijanski časnik zatrjuje, da bo vročekrvni vezist z Otočani podpisal dveletno pogodbo, potem ko bo zapustil švicarski Sion, v katerem je v tej sezoni od februarja opravljal dvojno funkcijo igralca in trenerja, ob koncu pa se je udejstvoval le še na zelenici, saj klubsko vodstvo z njegovim vodenjem ni bilo zadovoljno.

Palermo je prejšnjo sezono na koncu vodil Giuseppe Sannino, ob Sicilijancih pa sta v Serie B izpadli tudi Pescara in Siena. Iličić bo skoraj zagotovo zapustil fante v rožnatem, najverjetnejša destinacija pa se zdi Fiorentina. Morda bo odšel tudi Kurtić.

Gattuso je poleg Milana in Siona nosil še dres Perugie, Glasgow Rangers in Salernitane. Za italijansko izbrano vrsto je zbral 73 nastopov, leta 2006 je z azzurri v Nemčiji postal tudi svetovni prvak. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.