Šport > Nogomet
2801 ogledov

Genialni Slovenec razbil "sinove volkulje"!

Josip Iličić Atalanta AS Roma Epa
Slovenski reprezentant je po vstopu na zelenico zelo popestril igro.

Eden od derbijev 13. kola Serie A je bil odigran v Bergamu, kjer je Atalanta gostila AS Romo. Srečanje se je končalo z zmago "boginje" iz Bergama (4:1), ki je tako ohranila stik z najboljšimi moštvi lige.

Povedli so gostje, že v tretji minuti je mrežo zatresel reprezentant BiH Edin Džeko. Josip Iličić je tekmo začel na klopi, v igro vstopil ob polčasu in takoj vplival na potek srečanja.

V 59. minuti je po kombinaciji Atalante na robu kazenskega prostora opazil Duvána Zapato in mu žogo s prvim dotikom, med branilčevima nogama, lepo pripravil za strel. Kolumbijec je efektno zaključil in izenačil.

V 70. minuti je prišlo do popolnega preobrata. Tokrat se je Iličić znašel na desni strani, si namestil žogo na levico in jo z ostrim predložkom poslal pred vrata. Tam jo je pričakal Robin Gosens in jo zabil v mrežo.

Že nekaj trenutkov kasneje je Atalanta še povišala prednost, po grobi napaki rimske obrambe je za 3:1 zadel Luis Muriel. V 84. minuti pa je Iličić zadel še sam, ko je prefinjeno poslal žogo v spodnji kot gostujočih vrat.

gasperini Nadaljevanje Šport Trener povedal resnico o Iličiću: "Žal mi je, da ste ga vpletli, ker ..."

Samir Handanović Inter Spezia | Avtor: Epa Epa

Milanski Inter je na domačem San Siru ukanil Spezio (2:1). Za ekipo iz lombardijske prestolnice, kjer je celotno tekmo odigral nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, sta zadela Maročan Achraf Hakimi v 52. in Belgijec Romelu Lukaku v 71. minuti, za gostujočo ekipo pa v izdihljajih tekme Roberto Piccoli.

Inter se je po deveti zmagi znova povzpel na drugo mesto na prvenstveni lestvici, za mestnim tekmecem Milanom zaostaja točko, pred tretjeuvrščenim Juventusom pa ima tri točke prednosti.

Rodrigo Leão Sassuolo AC Milan Video Šport Padel najhitrejši gol v zgodovini!

Vodilni AC Milan je v gosteh premagal Sassoulo (1:2). Za Milančane sta zadela Portugalec Rafael Leão v prvi in Belgijec Alexis Saelemaekers v 26. minuti, za gostitelje pa Domenico Berardi v 89. minuti.

Genoa je danes ostala brez točk, v Beneventu je klonila (2:0). Slovenski reprezentant v dresu ekipe iz Genove Miha Zajc je celotno tekmo spremljal na klopi za rezervne igralce, za gostitelja pa sta gola dosegla Roberto Insigne v 57. in Marco Sau v 89. minuti.

Lazio je na drugem derbiju 13. kola na rimskem Olimpicu gostil Napoli in z zadetkoma Cira Immobileja v prvem in Luisa Alberta v drugem polčasu prišel do zmage (2:0).

Juventus je že v soboto prepričljivo slavil v Parmi (0:4), slovenski reprezentant Jasmin Kurtić je za osmoljence igral do 85. minute. Za Juventus je dva gola dosegel Cristiano Ronaldo, po enkrat pa sta zadela Dejan Kuluševski in Álvaro Morata.

Serie A, 13. kolo:

Atalanta - AS Roma 4:1 (0:1)
Inter - Spezia 2:1 (0:0)
Sassuolo - AC Milan 1:2 (0:2)
Lazio - Napoli 2:0 (1:0)
Benevento - Genoa 2:0 (1:0)
Torino - Bologna 1:1 (0:0)
Cagliari - Udinese 1:1 (1:0)
Parma - Juventus 0:4 (0:2)
Fiorentina - Hellas Verona 1:1 (1:1)
Sampdoria - Crotone 3:1 (2:1)

LESTVICA:
1. AC Milan 31
2. Inter 30
3. Juventus 27
4. AS Roma 24
5. Napoli 23
6. Sassuolo 23
7. Atalanta 21 (-1)
...
17. Spezia 11
18. Torino 7
19. Genoa 7
20. Crotone 6

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice