Šport > Nogomet
121 ogledov

Kurtić zabil vodilnim, Inter slavil na Sardiniji

Jasmin Kurtić AC Milan Parma Epa
V nedeljo je bilo na sporedu nekaj zanimivih tekem 11. kola italijanske Serie A.

Na San Siru je vodilni AC Milan gostil Parmo in proti moštvu Jasmina Kurtića iztržil le remi (2:2). A lahko bi se končalo tudi slabše, saj so bili "rossoneri" le nekaj minut oddaljeni od poraza.

Gostje so povedli v 13. minuti, ko je po podaji Gervinha zadel Brazilec Hernani. Slednji je bil asistent za drugi gol Parme, pod katerega se je v 56. minuti podpisal slovenski reprezentant.

Hernani je poslal predložek v kazenski prostor Milana, tam pa je Kurtić z glavo žogo pospravil v mrežo Gianluigija Donnarumme. Za Belokranjca je bil to drugi gol v letošnji izvedbi Serie A.

Dva zadetka prednosti so gostje iz Emilije-Romanje držali le nekaj trenutkov, saj so domači, ki so igrali brez poškodovanega Zlatana Ibrahimovića, znižali z golom Thea Hernándeza. Tudi on je zadel z glavo.

Kurtić je na zelenici ostal do 74. minute. V končnici so rdeče-črni uprizorili juriš za izenačenje in bili poplačani z drugim zadetkom Hernándeza, tokrat je bil natančen z roba kazenskega prostora.

Samir Handanović Interjeva sramota Šport Handanović: "Napredovanja si niti nismo zaslužili!"

Inter, s Samirjem Handanovićem v vratih, je v Cagliariju s tremi zadetki v zadnjih dvajsetih minutah uspel vknjižiti popoln izkupiček (1:3) in se Milanu približal le na tri točke zaostanka.

Bližje vrhu je tudi Juventus, ta je na gostovanju pri Genoi, za katero Miha Zajc ni zaigral, slavil (1:3). Brez prispevka Josipa Iličića je zmagala Atalanta, doma je bila boljša od Fiorentine (3:0).

josip iličić Velika drama Šport Atalanta pred razpadom, Iličić in Gomez povzročila kaos

Serie A, 11. kolo:

AC Milan - Parma 2:2 (0:1)
Cagliari - Inter 1:3 (1:0)
Genoa - Juventus 1:3 (0:0)
Atalanta - Fiorentina 3:0 (1:0)
Sassuolo - Benevento 1:0 (1:0)
Crotone - Spezia 4:1 (1:1)
Torino - Udinese 2:3 (0:1)
Lazio - Hellas Verona 1:2 (0:1)
Bologna - AS Roma 1:5 (1:5)
Napoli - Sampdoria 2:1 (0:1)

LESTVICA:
1. AC Milan 27
2. Inter 24
3. Napoli 23
4. Juventus 23
5. Sassuolo 22
6. AS Roma 21
7. Hellas Verona 19
...
17. Fiorentina 9
18. Torino 6
19. Genoa 6
20. Crotone 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice