Šport > Nogomet
217 ogledov

Evropski velikan po polomu odpustil trenerja

Lucien Favre Epa
Blamaža na domačem igrišču ni minila brez posledic.

Sobotni poraz proti Stuttgartu (1:5) v nemški Bundesligi je sprožil trenersko menjavo pri Borusii Dortmund. Kot poroča časnik Bild, je namreč vodstvo kluba po tem porazu odslovilo trenerja Luciena Favreja. Dortmund je po šestem porazu v sezoni zdrsnil na peto mesto Bundeslige.

Favre je bil glavni trener Dortmunda zadnji dve leti in pol. Popoldne so menjavo uradno potrdili tudi v klubu. Sporočili so, da so končali sodelovanje s Favrejem, pa tudi z njegovim pomočnikom Manfredom Stefesom.

Poročanje Bilda povzemajo tudi švicarski mediji, ki poudarjajo, da je bil za njihovega 63-letnega rojaka usoden zadnji poraz, da pa Favre v dveh sezonah in pol tudi ni dosegel tistega, kar so v klubu pričakovali. V letih 2019 in 2020 je sicer z ekipo končal na drugem mestu nemškega prvenstva.

Direktor kluba Hans-Joachim Watzke je poudaril zasluge trenerja, vendar pojasnil, da so se morali odločiti za takšen korak, če so želeli omogočiti izpolnitev ciljev. "Lucienu smo zelo hvaležni za predano delo v zadnjih dveh letih in pol. Kot strokovnjak in človek je naredil vse prav."

Lionel Messi Zadnji krog Šport Enosmerni promet na ponovnem srečanju Ronalda in Messija

Konec sodelovanja pa je za nemško tiskovno agencijo potrdil tudi sam Favre. "Žal mi je, da se naše poti zdaj ločujejo. Za nami sta dve dobri leti in pol, prepričan sem, da bo moštvo veliko doseglo tudi še v tej sezoni," je dejal Švicar.

Naloge glavnega trenerja bo do konca sezone prevzel dosedanji pomočnik Edin Terzić. Novemu začasnemu trenerju bosta pomagala Sebastian Geppert in Otto Addo, ki sta doslej v klubu skrbela za mlajše selekcije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice