Šport > Nogomet
410 ogledov

Mura v izdihljajih tekme zapravila dragoceno zmago

NŠ Mura NK Domžale PLTS sobotainfo.com
S srečanjem na soboški Fazaneriji se je končalo 17. kolo elitne slovenske nogometne lige.

Prvi obračun Mure in Domžal v sezoni se je končal neodločeno, enak izid (1:1) pa je bil tudi na današnjem drugem obračunu. S točko bodo precej bolj zadovoljni v domžalskem taboru, saj so si Sobočani tudi po vodstvu z 1:0 pripravili številne priložnosti, a jih niso izkoristili. Eden glavnih "krivcev" pri večini je bil kar domžalski vratar Grega Sorčan, ki je v drugem polčasu kot po tekočem traku zbiral obrambe. Kljub temu pa sta obe ekipi nadaljevali niz neporaženosti, pri obeh zdaj znaša pet tekem.

NK Olimpija Ljubljana SNL Šport Maribor in Olimpija v zadnjih minutah do zmag

Prvi nevarnejši strel na tekmi je v 13. minuti sprožil Nino Kouter, ko je poskusil z roba kazenskega prostora, Sorčan pa je bil na mestu. Isti igralec pa je bil natančnejši v 17. minuti, ko je sam stekel s polovice igrišča proti kazenskemu prostoru gostov in na koncu matiral še Sorčana za 1:0.

Nino Kouter NŠ Mura NK Domžale PLTS | Avtor: sobotainfo.com sobotainfo.com

Domžalčani, ki so pogrešali Slobodana Vuka, Predraga Sikimića, Ivana Makovca, Mattiasa Käita, Tilna Klemenčiča, Gabra Dobrovoljca in Tiborja Gorenca Stankoviča, so na drugi strani tudi prišli do nekaj strelov, a so bili ti preslabi, tudi tista Tončija Mujana v 16. in Jošta Urbančiča v 19. minuti s približno 20 metrov.

Jan Oblak Madridski derbi Šport Nesrečni Jan Oblak z avtogolom zapečatil usodo ter prekinil izjemni niz

V drugem polčasu je najprej nevarneje zagrozil Luka Bobičanec s strelom z roba kazenskega prostora, v 57. pa je Sorčan trikrat posredoval po strelih iz bližine Dragana Lovrića, Kaija Cipota in soigralca Svena Šoštariča Karića, ki je sicer nespretno posredoval pred vrati.

Mura je v teh trenutkih precej pritiskala, Domžalčani pa so z menjavami poskusili vzpostaviti ravnotežje. Toda kup prekinitev, podaj iz kota, je predstavljalo veliko težavo za gostujočo obrambo, med drugim je v 62. minuti po kotu sam ostal Kouter, a žogo poslal čez gol, minuto pozneje pa je v kazenski prostor prišel Bobičanec in z leve zadel okvir vrat.

V 67. minuti je spet dobro posredoval Sorčan po poskusu Tomija Horvata, takoj zatem pa spet še po Kouterjevem strelu od daleč. V 69. minuti je vratar Domžal znova dobro reagiral, ko je z glavo streljal Žiga Kous, odbito žogo pa je Cipot iz bližine poslal le malenkost mimo vrat.

V 76. minuti pa so do svoje priložnosti prišli tudi Domžalčani, a Dariu Kolobariću malce z desne strani ni uspelo zadeti cilja. Isti igralec pa je v 84. minuti le dosegel svoj sedmi gol sezone, ko je iz bližine unovčil podajo Andraža Žiniča z desne strani kazenskega prostora in poskrbel za točko.

Prva liga TS, 17. kolo:

Mura - Domžale 1:1 (1:0)
Kouter 17.; Kolobarić 84.

Koper - Maribor 1:2 (0:1)
Vršič 67.; Vrhovec 21., Repas 86.

Olimpija Ljubljana - Tabor Sežana 2:1 (1:0)
Kvesić 22., Milović 89.; Rovas 51.

Gorica - Celje 0:2 (0:1)
Dangubić 11., Kuzmanović 50.

Aluminij Kidričevo - Bravo Ljubljana 1:1 (0:0)
Flakus Bosilj 66.; Kidrič 82.

LESTVICA:
1. Maribor 34
2. Olimpija Ljubljana 31
3. Mura 30
4. Koper 27
5. Domžale 21
6. Tabor Sežana 21 (-1)
7. Celje 20
8. Bravo Ljubljana 20 (-1)
9. Aluminij Kidričevo 14
10. Gorica 10 

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice