Šport > Nogomet
17 ogledov

Gerrard: "Žal mi je za bratranca"

gerrard Carragher liverpool carling cup Reuters
Nogometaši Liverpoola so v finalu angleškega ligaškega pokala na Wembleyju v Londonu po streljanju enajstmetrovk premagali drugoligaša Cardiff City in osvojili prvo lovoriko po šestih letih. Na neverjetni tekmi sta strela z bele točke zapravila oba bratranca, Steven in Anthony Gerrard, na koncu pa se je veselil slovitejši "Stevie G".

"Seveda sem vesel, da sem osvojil pokal, ampak žal mi je za Anthonyja in za Cardiff. Ni pomembno, kaj mu bom rekel. Vem, da bo na tleh," je po težko pričakovanem slavju Liverpoola razlagal njegov kapetan Steven Gerrard, ki je v "družinskem" finalu na Wembleyju premagal bratranca Anthonyja Gerrarda, nogometaša Cardiff Cityja. Bratranec slovitejšega angleškega reprezentanta je v igro prišel kot rezervist, na koncu pa zapravil odločilno enajstmetrovko, ki je Redsom prinesla prvi kos srebrnine po šestih letih. Tudi njegov sorodnik Steven je zgrešil, a na koncu se je seveda lahko še enkrat bolj prešerno veselil.

"Vedno je kruto, ko pride do enajstmetrovk, a nekdo mora izgubiti. Moralo je biti tako, da bo eden od naju žalosten, drugi pa bo slavil. Imam mešane občutke," je še pristavil Steven Gerrard, ki je skupaj z Jamiejem Carragherjem, Pepejem Reino in številnimi nogometaši Cardiffa poskušal potolažiti svojega bratranca, a brez uspeha. "Oprostite mi vsi! Ne morem zapreti oči, ne da bi videl tisto enajstmetrovko!! To me bo preganjalo do konca mojih dni! Glava je sesuta!" je prek Twitterja sporočil skrušeni Anthony.

Manj kot 14 mesecev po tem, ko je Kenny Dalglish sprejel ponudbo lastnika kluba Johna Henryja in se vrnil na trenersko mesto, je legendarni Škot svojemu ljubemu klubu prinesel težko pričakovani kos srebrnine, ki pa morda ni zadnji v letošnji sezoni, saj so Redsi v igri tudi za pokal FA. "Čeprav smo danes nekaj osvojili, s tem še nismo zaključili," je po zmagi dejal Dalglish. "Ne želimo se ustaviti tukaj, želimo nadaljevati. Liverpool precej ljudem pomeni grozno veliko. Vse, kar si želimo, jih je osrečiti najbolj, kot jih lahko. Danes nam je to uspelo. Upam, da bo to povračilo za tiste dni, ko nam to ni uspelo."

Cardiff blizu čudeža

Začasni soigralci slovenskega reprezentanta Harisa Vučkića, ki ga ni bilo v kadru, ker je za svoj matični klub Newcastle že igral v tem tekmovanju, so povedli v 19. minuti prek Joeja Masona. Liverpool je izenačil v 60. minuti, ko je bil uspešen Martin Škrtel, Dirk Kuyt pa je v 108. minuti Liverpoolu priigral prvo vodstvo. Ko je že kazalo na slavje rdečih po podaljških, pa je Ben Turner v 118. minuti izsilil enajstmetrovke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.