Šport > Nogomet
12 ogledov

Goričani stavkajo

prva liga olimpija ljubljana hit gorica stožice buzeti simčič fink Anže Petkovšek
Nogometaši Gorice so sporočili, da se v četrtek ne bodo udeležili predvidenega treninga. Klub dolguje nekaterim igralcem tudi štiri mesečne plače, zaradi česar si marsikdo ne more privoščiti niti rednega obiskovanja treningov.

Ob tem so nogometaši dolžni plačevati nujne prispevke državi, čeprav klub ne izpolnjuje pogodbenih obveznosti. "Prav tako kljub obljubam klubskega vodstva nismo dobili delnega poplačila dolga od prodaje nekdanjih soigralcev (Vicente, Zarifović). Zato smo močno zaskrbljeni, da se bo kaj takšnega zgodilo tudi z morebitno prodajo katerega od nas," so v sporočilu za javnost še zapisali nogometaši Gorice.

Ob tem so poudarili, da prav vsi izpolnjujejo obveznosti in dolžnosti, ki jim jih nalaga pogodba z ND Gorica. Do zdaj so proces treningov opravljali nemoteno in redno, ne glede na slabe razmere v klubu.

Nogometaše izredno motijo dejavnosti vodstva kluba, ki, ne ozirajoč se na predanost igralcev in njihovo pripadnost klubu, enostransko določa (niža) zneske izplačil, ki izhajajo iz pogodbenih obveznosti.

"Nogometaši ND Gorica si želimo, da bi še naprej nemoteno in z vso predanostjo opravljali svoje delo na igrišču in bili zato nagrajeni z izpolnjevanjem vsebin naših pogodb oziroma z vsaj najmanjšim znakom človeškega spoštovanja s strani vodstva kluba ND Gorica," so še zapisali igralci. Pod sporočilo, ki ga je posredoval Vasja Simčič, se je skupaj podpisalo kar 24 nogometašev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.