Šport > Nogomet
766 ogledov

"Gospod karizma" zelo presenetil z oznanilom

jurgen klopp Epa
Petdesetletnik ne bo šel po stopinjah slavnega rojaka.

Eden najbolj karizmatičnih in priljubljenih nogometnih strategov na svetu, Jürgen Klopp, je presenetil z oznanilom, da se bo upokojil mnogo prej kot nekateri drugi profesionalni kolegi.

Aktualni trener Liverpoola ima pogodbo z angleškim prvoligašem, ki je v četrtfinalu Lige prvakov izločil Manchester City in si priigral polfinalni obračun z AS Romo, sklenjeno do leta 2022.

"Zelo verjetno bom svojo kariero končal veliko prej, kot je to običajno za trenerje. Zelo je stresno. Ne želim si umreti na trenerski klopi. Po Liverpoolu si bom privoščil enoletni premor. Takšen dogovor imam z družino," je razkril simpatični nemški strateg, znan po tem, da s svojimi odgovori in nalezljivim smehom zabava novinarje.

navijači liverpool | Avtor: Epa Epa
Klopp ne bo šel po stopinjah slavnega rojaka Juppa Heynckesa, ki pri 72 letih še vedno sedi na klopi Bayern Münchna. Slovitega Nemca, ki je Bavarce letos popeljal do rekordne 28. ligaške lovorike, bo po koncu sezone nasledil hrvaški strateg Niko Kovač.

Namigovalo se je, da bo Bayern prevzel Klopp, a trener Liverpoola priznava, da bi bil prevzem nekdanjega rivala zelo težko izvedljiv. "V pogodbi z Liverpoolom nimam izstopne klavzule. Če bi bil Bayern resnično zainteresiran, bi bila to komplicirana selitev. Pogodbo z Liverpoolom imam za naslednja štiri leta. Klub je zadovoljen z menoj, zato je povsem logično, da Bayern ni niti poskusil," je pojasnil nekdanji trener Borussie Dortmund, ki ga vrnitev k nekdanjemu klubu, katerega je vodil do dveh naslovov nemškega prvaka (2011, 2012), ne mika.

"Ne želim se vrniti. Bilo je prelepo. Ko bom star toliko kot Jupp Heynckes, ne bom več treniral. Občudujem ga, vendar ga ne bom posnemal. V Mainzu in Dortmundu sem se imel fantastično. Verjetno se bom vrnil, a ne kot trener," je zaključil Klopp.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice